Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αρση του ασύλου και θρίλερ με την κατάληψη της Νομικής στην Αθήνα

Πλήθος αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το κτήριο για τους καταληψίες λαθρομετανάστες
Έκτακτη σύσκεψη υπουργών στην Βουλή υπό τον Ραγκούση με συμμετοχή και Πεταλωτή

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ;


Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ στη Νομική Αθήνας σε σχέση με την κατάληχη που έχει γίνει σοτ κτήριο από λαθρομετανάστες. Λίγο πριν τις 6.00 οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν εγγράφως την άρση του ασύλου για να εκκενωθεί το κτήριο και αναμένεται το πράσινο φως του εισαγγελέα για να εισβάλουν τα ΜΑΤ, που έχουν μαζευτεί γύρω από τη Νομική.

Σε σχέση με τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολίασε  ότι "με εκβιασμούς και βίαιες καταστάσεις η ελληνική πολιτεία δεν ενεργεί".

Ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι "αυτοί οι μετανάστες, άσχετα αν είναι νόμιμοι ή λαθραίοι, γίνονται θύματα και εργαλεία σε μικροπολιτικές κάποιων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων, προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, να δημιουργήσουν εντάσεις βίαιες, ώστε πραγματικά να έχουμε μια Αθήνα διαφορετική, με επεισόδια, αναστάτωση και με πιο δραματικές συνέπειες από αυτές που ζούμε".

"Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη βία σε όλα τα επίπεδα", τόνισε και πρόσθεσε ότι "από εκεί και πέρα το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, είναι σαφές και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του".

.