Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος νέος πρόεδρος στο Δημ. Συμβούλιο Ξάνθης

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ



Η εκλογή του Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου.

Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με μυστική ψηφοφορία μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης, ο οποίος προτάθηκε από την παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη». Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Νίκος Ανταμπούφης που προτάθηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση Από τις παρατάξεις της ελάσσονος Αντιπολίτευσης δεν υπήρξε κάποια πρόταση πλην αυτής του Νίκου Ανταμπούφη. Ο Γιώργος Κολλάρος διευκρίνισε στην έναρξη της ψηφοφορίας ότι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει λευκό σε όλες τις προτάσεις για το Προεδρείο, θεωρώντας ότι ο «Καλλικράτης» δεν κατοχυρώνει τις αρμοδιότητες το Προεδρείο και σημείωσε ότι δεν διεκδικεί τη θέση του Γραμματέα.

Όπως είναι γνωστό οι τρεις θέσεις κατανέμονται σε συμπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση με βάση τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.


Οι ψηφοί σε κάθε ψηφοφορία.

Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος εξελέγη με ψηφους 21 υπέρ και 9 λευκά από την πρώτη ψηφοφορία. Ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης έλαβε 10 υπέρ και 20 λευκά στην πρώτη ψηφορορία, στη δεύτερη έλαβε 11 υπέρ και 20 λευκά και εξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία με ψήφους 19 υπέρ και 11 λευκά. Ο Νίκος Ανταμπόυφης έλαβε 14 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία και 16 λευκά και εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία με ψήφους 18 υπέρ και 12 λευκά.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης διευκρίνισε ότι για τον απερχόμενο Πρόεδρο Φίλιππο Φιλίππου υπήρξε επιθυμία του ίδιου να μην είναι υποψήφιος λόγω προβλήματος με την εργασία του ως Γιατρού.


Έδωσαν τον τόνο οι επικεφαλής

Στην πρώτη τους ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο οι επικεφαλής των παρατάξεων έδωσαν τον τόνο που θα ακολουθήσουν στην προσεχή περίοδο. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης επεσήμανε ότι η ιστορική, πρώτη συνεδρίαση μετά το σχέδιο «Καλλικράτης» συμπίπτει με την απαρχή μιας δύσκολης περιόδου στην οποία θα απαιτηθούν συνεναίσεις. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος ανέφερε ότι το το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα μίνιμουμ επίπεδο συναίνεσης στα θέματα της φτώχιας, της ανεργίας, της συρρίκνωσης της τοπικής αγοράς και της έλλειψης πόρων.

Ο Χουσεΐν Αχμέτογλου σημείωσε ότι ο ίδιος θα δώσει τις δυνάμεις του για μια δημοκρατικής λειτουργία και εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Νίκος Ανταμπόυφης έκανε γνωστή την πρότασή του οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης να περικόψουν τις αποζημιώσεις τους κατά 50% με δική τους πρωτοβουλία. Τέλος, ο Γιώργος Κολλάρος συνέδεσε την έναρξη της νέας θητείας του δημοτικού συμβουλίου με τη γενικότερη κρίση και τις θέσεις της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές κατακτήσεις.

Το Σώμα συγκάλεσε ο πρώτος πλειοψηφών της παράταξης της δημοτικής αρχής Κυριάκος Παπαδόπουλος. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Σοφία Καραγιαννίδου και της αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης και Δέσποινα Πατσίδου. Πριν την ψηφοφορία ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δημοτικού Συμβουλίου με τυχερούς το Δημήτρη Μπένη και το Χουσεΐν Αχμέτογλου.

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με βάση τις προβλέψεις του Καλλικράτη.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/