Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς γιατρούς το ΙΚΑ από την Τρίτη ως και την Παρασκευή

Κατεβαίνουν σε απεργίες και οι γιατροί

Στάσεις εργασίας και στα δημόσια νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μπορεί τα φαρμακεία να ανοίγουν την Δευτέρα, μετά την απεργία των προηγούμενων ημερών, ωστόσο από την Τρίτη, πρωτομηνιά, ξεκινούν απεργίες και στάσεις εργασίας οι... γιατροί. Πιο συγκεκριμένα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στο ΕΣΥ, προχωρούν από την Τρίτη σε 48ωρες πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες απεργίες οι γιατροί του ΙΚΑ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δέχονται ασθενείς από μεθαύριο 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την Τρίτη τετράωρη στάση εργασίας (από τις 9.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι). Βέβαια, όπως έχει ανακοινωθεί, αυτό γίνεται προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται την ίδια ημέρα στις 10.00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Επειδή είναι λίγο δύσκολο να προλάβουν οι γιατροί να πάνε από την Θράκη στην Αθήνα και να γυρίσουν, μάλλον η στάση δεν αφορά την περιοχή μας. Ωστόσο, σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Στάθης Τσούκαλης διεμήνυσε ότι τα μέλη της θα κάνουν μόνο τις νόμιμες εφημερίες (4 με 6 το μήνα) αρνούμενοι να εργαστούν παραπάνω.

.





Γενικά, σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τις αρχές Φεβρουαρίου οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, η ΕΙΝΑΠ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο.