Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αποκάλυψη: οι προβοκάτορες των Ιμίων είχαν δράση στην Θράκη

15 χρόνια μετά, αποκαλύπτεται ότι οι δημοσιογράφοι της "Χουριέτ" που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν την τουρκική, είχαν περίεργη παρουσία και στην Θράκη
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, σε σχέση με την κρίση στα Ίμια, είναι η δραστηριότητα που είχαν στην Θράκη οι δημοσιογράφοι της "Χουριέτ" που απογειώθηκαν με ιδιωτικό ελικόπτερο από την Σμύρνη και κατευθύνθηκαν στην Ανατολική Ίμια.

Εκεί, σπάζοντας τον ιστό, κατέβασαν την ελληνική σηµαία και ανύψωσαν στη θέση της την τουρκική. Αποχώρησαν , παίρνοντας µαζί τους την ελληνική σηµαία. Η ενέργειά τους µαγνητοσκοπείται και παρουσιάζεται σε τηλεοπτική εκποµπή τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου.

Όπως λοιπόν είναι πλέον σήμερα ευρέως γνωστό και έχει καταγραφεί και σε βιβλίο του τότε υφυπουργού και πτεράρχου επί τιμή Νίκου Κουρή, δύο εκ των µελών της αποστολής ήταν άτοµα που τους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα, καθώς εµπλέκονται στην πρόκληση επεισοδίων στη Θράκη και θεωρούνται ενεργούµενα των τουρκικών µυστικών υπηρεσιών.

Η πράξη τους εµφανίστηκε ως «ιδιωτική πρωτοβουλία» και, αρχικώς τουλάχιστον, αποδοκιµάστηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη κρίση είχε ήδη αρχίσει...

.