Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Νέα πορεία για τους μετανάστες την Πέμπτη, στην Ξάνθη

Την διοργανώνει στις 6.00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης ως  ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας – μετανάστες της Νομικής Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Στις 25 Γενάρη 300 μετανάστες εργάτες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα ξεκινούν απεργία πείνας διεκδικώντας νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα, δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, την ελεύθερη μετακίνηση. Οι 250 απ’ αυτούς εγκαθίστανται με θετική απόφαση του συλλόγου φοιτητών στην παλιά Νομική Σχολή, σε ένα χώρο όπου δεν γίνεται καμία εκπαιδευτική διαδικασία (οι υπόλοιποι πηγαίνουν στο Ε.Κ. Θεσσαλονίκης). Στις 27 Γενάρη η κυβέρνηση, με την τρομοκρατία των πάνοπλων δυνάμεων καταστολής που απέκλεισαν τη Νομική Σχολή και όλο το κέντρο της Αθήνας, εξανάγκασε τους απεργούς πείνας να μεταφερθούν σε άλλο ιδιωτικό χώρο. Κατάργησε στην πράξη το Πανεπιστημιακό Άσυλο, το οποίο έχει κατοχυρωθεί μέσα από τους αγώνες λαού και νεολαίας, σαν άσυλο για την εκδήλωση και υπεράσπιση των αγώνων και των δικαιωμάτων όλων των κοινωνικών ομάδων, και άνοιξε το δρόμο και για τη νομοθετική κατάργησή του.

Έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με την καταστολή και την τρομοκρατία οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας αγωνίζεται. Είτε είναι μετανάστες που παλεύουν για το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια, είτε είναι κάτοικοι της Κερατέας που συγκρούονται με τα ΜΑΤ υπερασπιζόμενοι τη ζωή τους και το περιβάλλον, είτε είναι απεργοί εργάτες. Για να μπορέσει να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, να ξεζουμίσει το λαό και να συντρίψει κάθε εργατικό και δημοκρατικό δικαίωμα.

Σηματοδότησε την αντιμεταναστευτική της πολιτική, όπως προσδιορίζεται από το πρόσφατο νομοσχέδιο, την υπόθαλψη του ρατσισμού, τη Frontex και το «τοίχος του αίσχους», το φράχτη που θέλει να σηκώσει στα σύνορα.

Τις μέρες αυτές διοχετεύτηκε ένα όργιο ψέματος και ρατσισμού. Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ντόρα, όλοι οι παράγοντες του συστήματος δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «η χώρα δε χωράει άλλους», «ότι θα μας πνίξουν οι ξένοι» και ότι «καταλύεται το πανεπιστημιακό άσυλο». Ενορχηστρωμένα και στοχευμένα τα παπαγαλάκια των τηλεοράσεων διαμορφώνουν ένα ξενοφοβικό και επικίνδυνο κλίμα. Η υποκρισία δεν έχει όρια.

26 Γενάρη 2011: Αλβανός μετανάστης διαμελίζεται σε μηχανή παρασκευής ζωοτροφών σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μαγικό Ξάνθης (ήταν «παράνομος»!!).

19 Δεκέμβρη 2010: Αιγύπτιος μετανάστης καθαρίζοντας χωρίς μέτρα ασφαλείας τα τζάμια του Υπουργείου Εργασίας πέφτει και πολτοποιείται. Η υπουργός διδάσκοντας τι θα πει εκμετάλλευση και παρανομία τον είχε «βαφτίσει» εργολάβο (ήταν αναλώσιμος!!).

Ολυμπιάδα 2004: εκατοντάδες μετανάστες («παράνομοι») έκτισαν στην κυριολεξία με το αίμα τους το «ολυμπιακό θαύμα της υπερήφανης Ελλάδας» (τότε ήταν χρήσιμοι!!). «Παράνομοι» κάνουν τα μεροκάματα στα σπίτια μας, φροντίζουν τη γιαγιά μας, καλλιεργούν τη γη στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας, με αμοιβές ψίχουλα. Έλληνας Αξιωματικός στο Αφγανιστάν ζητάει μόνος του να δικαστεί στο δικαστήριο της Χάγης γιατί η μονάδα του όσο και οι αμερικανικές μονάδες χρησιμοποιούσαν σαν ασπίδες πολέμου μικρά παιδιά!! Μετά αγανακτούμε γιατί οι απελπισμένοι από το «ειρηνευτικό μας» έργο Αφγανοί έρχονται πρόσφυγες στην Ευρώπη.


Όλοι όσοι σήμερα ωρύονται είναι αυτοί που:

- Συμμετέχουν και στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που κομματιάζουν χώρες και δολοφονούν λαούς, αλλά και την επέλαση του «δυτικού κεφαλαίου» που καταληστεύει χώρες και δημιουργεί πείνα, εξαθλίωση και προσφυγιά.

- Λειτουργούν σαν κυματοθραύστης και αποθήκη μεταναστών, απαγορεύοντας τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και τη μετακίνησή τους σε άλλη χώρα.

- Δίνουν το ελεύθερο στο ντόπιο κεφάλαιο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους μετανάστες αυγατίζοντας τα κέρδη του και τους πετούν στη συνέχεια στα «σκουπίδια», χωρίς δουλειά, στέγη και τροφή ή υψώνουν «ΦΡΑΧΤΕΣ» στα σύνορα, μια που δεν τους χρειάζονται σήμερα τόσο, όσο τους χρειαζόταν παλιότερα.

- Πνίγουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη μέγγενη της Τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΕ, οδηγώντας στη φτώχια και την ανεργία τη μεγάλη πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή αναγορεύουν τους μετανάστες σαν πηγή όλων των δεινών, ενισχύουν τις φασιστικές συμμορίες και τον ρατσισμό, για να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν το λαό.


Η επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους μετανάστες, η επίθεση ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο, είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης που τον τελευταίο χρόνο σαρώνει καταχτήσεις και δικαιώματα λαού και νεολαίας.

Ο αγώνας λοιπόν είναι κοινός. Ενάντια σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους που σπέρνουν πολέμους και μας αφαιρούν τη ζωή. Ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που μας οδηγεί σε έναν νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ενάντια στην κυβέρνηση και τα στηρίγματά της που εφαρμόζουν μια πολιτική αφανισμού κάθε δικαιώματός μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μετανάστες γιατί σ’ αυτή τη μάχη βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά. Στις 27/1, χιλιάδες βγήκαν στο δρόμο σε διάφορες περιοχές και στην Ξάνθη, για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς μετανάστες, μα και να εναντιωθούν στην αυταρχική άρση του ασύλου.

Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο σαν μια κατάκτηση όλου του λαού, αντιστεκόμαστε στο χτύπημα δικαιωμάτων, ελευθεριών και αγώνων, στην ποινικοποίηση κάθε είδους διεκδίκησης.

Έχουμε όλοι κοινό συμφέρον να αντισταθούμε μαζί στην λαίλαπα ΔΝΤ, ΕΕ, κυβέρνησης, κεφαλαίου που θέλει να σαρώσει τα πάντα και να μας οδηγήσει στο επίπεδο εκείνο στο οποίο κατάντησαν τις χώρες από τις οποίες αναγκάζονται να ξενιτευτούν οι μετανάστες.

Η Ελλάδα της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ «χωράει» όλο και λιγότερους (νέους, εργαζόμενους, άνεργους, Έλληνες, μετανάστες). Η Ελλάδα του αγώνα, της αλληλεγγύης και του καλύτερου μέλλοντος, τους χωράει και τους χρειάζεται όλους!!


Ø ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Ø ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ø ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ø ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

.