Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Περιμένουν την απάντηση του Γκίνες για τη "Μάσκα" στην Ξάνθη

Η περικοπή προϋπολογισμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών δεν αποτρέπει τις προσπάθειες για να γίνει η πιο μεγάλη καρναβαλική μάσκα, ώστε να εισαχθεί στο βιβλίο των ρεκόρ
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την απάντηση του Guinness World Records αναμένουν στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση προκειμένου να προχωρήσουν το σχεδιασμό για τη γιγαντιαία μάσκα στο Καρναβάλι της Ξάνθης.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρς της ΔΗΚΕΞ Μανώλης Φανουράκης, η ιδέα για την κατασκευή της μεγαλύτερης καρναβαλικής μάσκας που θα αποτελέσει αντικείμενο του βιβλίου Γκίνες, περιμένει την έγκριση της των υπευθύνων του βιβλίου των ρεκόρ για να υλοποιηθεί στην έναρξη του φετινού Καρναβαλιού

Η προφανής περικοπή του Προϋπολογισμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών έχει ωθήσει τους υπεύθυνους στην αναζήτηση λύσεων που θα κάνουν το φετινό Καρναβάλι εντυπωσιακό χωρίς πολλά χρήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατασκευή της γιγαντιαίας μάσκας, που θα αποτελέσει καλή και ανέξοδη διαφήμιση για το θεσμό.

Κατά τα άλλα το Πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού δεν έχει ακόμη σχηματοποιηθεί καθώς η ΔΗΚΕΞ δεν γνωρίζει ακόμη το ύψος του Προϋπολογισμού που θα έχει στη διάθεσή της για τη διοργάνωση. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον καταρτισμό ενός προγράμματος που δεν θα μαρτυρά περικοπή των εξόδων καθώς και επίσης και στην κατασκευή όσο το δυνατόν περισσότερων αρμάτων, με βάση τα κεφάλαια που θα διατεθούν.

Η περικοπή των εξόδων αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη, λόγω της γενικότερης κατάστασης αλλά και λόγω της δραστικής μείωσης των εσόδων της αυτοδιοίκησης.