Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Που αξιοποιούνται οι Θρακιώτες της ΝΔ μετά τον "γαλάζιο ανασχηματισμό";

Ανακοινώνεται από ώρα και ώρα
Παραμένουν στο σχήμα Στυλιανίδης και Τζότζολα
Εισέρχεται στην "σκιώδη κυβέρνηση" ο Δερμετζόπουλος

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ;
ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΜε το άνοιγμα του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά σε βουλευτές που είχαν στηρίξει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σφραγίζεται ο «ανασχηματισμός» των τομεαρχών του κόμματος, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα στη Ρηγίλλης. Η αξιοποίηση του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου στη θέση του τομεάρχη Παιδείας και η τοποθέτηση του δημοσιογράφου και μέχρι σήμερα διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» κ. Ι. Μιχελάκη, ως εκπροσώπου της Ν.Δ., είναι οι δυο αποφάσεις που αναμένεται να συζητηθούν ευρύτερα στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναδιανέμει την «εσωκομματική τράπουλα», ως εξής: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο κ. Ν. Δένδιας (ήταν τομεάρχης Δικαιοσύνης, τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κ. Τζαβάρας). Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, εγκαταλείπει τη θέση του εκπροσώπου και αναλαμβάνει την ευθύνη του τομέα Εξωτερικών με αναπληρωτή τον κ. Κ. Γκιουλέκα.

Επίσης συγκροτείται τομέας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που θα ηγείται ο κ. Σ. Κεδίκογλου που είχε στηρίξει την κυρία Μπακογιάννη, ενώ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κ. Καραγκούνης, που υπήρχαν έντονες φήμες, ότι θα προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία, επελέγη και αποδέχθηκε να είναι αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης.

Νέος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη θα είναι ο βουλευτής Μαγνησίας και τέως υφυπουργός Εσωτερικών, ο κ. Αθ. Νάκος (Αναπληρωτής του ο κ. Κ. Τσιάρας). Υπεύθυνος για τον τομέα της ενέργειας θα είναι ο κ. Στ. Καλαφάτης (μέχρι σήμερα τομεάρχης Μεταφορών) με αναπληρωτή τον κ. Θ. Πανάγο πρώην αντιπρόεδρο της Ρ.Α.Ε. και τον Μάκη Παπαγεωργίου πρώην διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΠΑ. Τη θέση του κ. Καλαφάτη, θα καταλάβει ο κ. Μιχ. Παπαδόπουλος.

Στο οικονομικό επιτελείο, την ευθύνη θα έχει ο κ. Σαμαράς και παραμένουν ως αναπληρωτές, οι κκ. Χρ. Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης και νέος αναπληρωτής τομεάρχης θα είναι ο κ. Ι. Βρούτσης. Στη θέση του κ. Βρούτση, που ήταν τομεάρχης Εργασίας, ορίζεται ο κ. Ν. Νικολόπουλος (Αναπληρωτές οι κκ Θ. Καράογλου και ο ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης). Στη θέση του κ. Σαλμά στον τομέα Υγεία, θα είναι ο κ. Αθ. Γιαννόπουλος με αναπληρωτή τον κ. Γερ. Γιακουμάτο.

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης παραμένει τομεάρχης Ανάπτυξης (Αναπληρωτής ο κ. Ν. Λέγκας), όπως και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης στη θέση του τομεάρχη Περιβάλλοντος (αναπληρώτρια η κυρία Θεοδώρα-Διονυσία Αυγερινοπούλου). Ο κ. Ι. Πλακιωτάκης θα είναι τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας με αναπληρωτές τους κκ. Π. Βογιατζή (τέως νομάρχη Λέσβου) και Στ. Αγιάσογλου. Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη παραμένει στη θέση της τομεάρχου Τουρισμού, ενώ αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας ορίστηκε ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος. Στη θέση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει ο κ. Μιχ. Κασαπίδης με αναπληρωτή τον βουλευτή Κορινθίας κ. Κ. Κόλλια. Την ευθύνη του τομέα Άμυνας θα έχει ο κ. Μαργαρίτης Τζίμας με αναπληρωτή τον κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο.

Ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος, το όνομα του οποίου ακουγόταν έντονα από τα πολιτικά στελέχη για να αντικαταστήσει τον κ. Παναγιωτόπουλο, θα παραμένει στη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ ως γραμματέας Προγράμματος θα συνεχίσει ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης. Ακόμη δημιουργήθηκε μια επιτροπή εκλογικού νόμου, στην οποία θα προεδρεύει ο κ. Αν. Νεράντζης, ενώ η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ από τομεάρχης Παιδείας, θα είναι αναπληρώτρια γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της οποίας γραμματέας παραμένει ο κ. Κ. Τασούλας. Στη θέση του τομεάρχη Πολιτισμού παραμένει ο κ. Αθ. Δαβάκης με αναπληρώτρια την κυρία Ευγενία Τσουμάνη.

Τομεάρχης εσωτερικών π κ. Χ. Ζώης με αναπληρωτές τους κκ. Γ. Βαγιωνά και Γ. Αποστολάκο. Την ευθύνη του τομέα Δημοσίων έργων θα έχει ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Στ. Καλογιάννης.

Στη θέση τους παραμέρουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κκ Κ. Μαρκόπουλος και Μ. Κεφαλογιάννης και δεν μετακινείται η αναπληρώτρια εκρόσωπος Τύπου κ. Βασιλική Τζότζολα. Το συντονισμό των τομεαρχών που θα χωριστούν σε κύκλους εργασίας θα αναλάβουν οι δύο αντιπρόεδροι κ. Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος


Πηγή: http://www.tovima.gr/