Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δυσφορία Ερντογάν για την ομιλία Παπανδρέου στους Τούρκους πρέσβεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ
ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΪΤ



Αποδοτικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες με το Γιώργο Παπανδρέου στο Ερζερούμ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπλήρωσε ότι ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του σταδίου της πόλης «ήταν γεμάτος μηνύματα ενότητας», ωστόσο τόνισε πως η ομιλία του ενώπιον του τουρκικού διπλωματικού σώματος, δεν ήταν αυτή που περίμενε.

«Η ομιλία του προς τους πρέσβεις είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν αυτή που περίμενα», είπε χαρακτηριστικά κατά την αναχώρησή του χθες το βράδυ για το Κουβέιτ.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι σε συνομιλία που είχαν αργότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να εκληφθούν τα λόγια του με τον τρόπο αυτό.

«Και όπως είδατε», πρόσθεσε, «επανόρθωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε. Αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτά που λέμε, αλλά τι καταλαβαίνουν αυτοί που μας ακούν».

«Υπάρχει αυτή η διαφορά η οποία του ξέφυγε και δεν ήταν και τόσο όμορφο», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Θα πρέπει με όσα λέμε να προσπαθούμε όχι να προκαλούμε ένταση στις σχέσεις, αλλά να τις συμμαζεύουμε».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι μεγάλο και ισχυρό κράτος» και ότι «εάν αυτό το ισχυρό και μεγάλο κράτος παρουσιάζει τις θέσεις του με τρόπο που αρμόζει, θα συμβάλει πολύ περισσότερο στην ειρήνη στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είχε αναρωτηθεί τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία με τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, τονίζοντας ακόμη πως όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ.

.