Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Aποκάλυψη: Πρόταση του επικεφαλής της Frontex ο φράχτης στον Έβρο

Θα είναι δικτυωτός, γαλβανισμένος και σε ορισμένες περιοχές «σύρμα αγκαθωτό»


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ;


Δικτυωτός, γαλβανισμένος και σε ορισμένες περιοχές «σύρμα αγκαθωτό» θα είναι ο φράκτης που θα τοποθετηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παρά τις αντιδράσεις που ήδη σημειώθηκαν από την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» είναι αποφασισμένη να το τοποθετήσει, αφού πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτόν θα αποθαρρύνει μεγάλο μέρος δουλεμπόρων να χρησιμοποιούν τον Εβρο για να προωθούν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε στο «Βήμα» ότι «θέλουμε να είμαστε από κάθε άποψη νόμιμοι και αυτός είναι ο λόγος που εξετάζουμε με λεπτομέρεια τους πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς όρους, ώστε σε καμία περίπτωση να μην χαρακτηρισθεί στο μέλλον αυθαίρετη κατασκευή». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την πρόταση για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα έκανε στην ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής της Frontex, αλλά και γάλλοι αξιωματούχοι που είχαν επισκεφθεί την περιοχή, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος, πλην όμως δεν έχουν καμία πρόθεση να αναμειχθούν ούτε στην επιλογή του συρματοπλέγματος ούτε βεβαίως στην τοποθέτησή του, παρ΄ ότι διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία αφού όμοια συρματοπλέγματα έχουν χρησιμοποιηθεί και για την περίφραξη στρατοπέδων. Οι Ενοπλες Δυνάμεις θεωρούν ότι πρόκειται για καθαρά αστυνομική δουλειά και έτσι δεν έχουν πρόθεση να αναμειχθούν.


Πηγή: http://www.tovima.gr/