Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Χρ. Παπουτσής: Προστατευτικό μέτρο ο φράχτης στον Εβρο

Υπεραμύνθηκε της απόφασης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ



Υπεραμύνεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής της απόφασης για δημιουργία φράχτη μήκους 12,5 χλμ. στον Εβρο, στο πρότυπο αντίστοιχου ισπανικού, με σκοπό την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ερωτηθείς σχετικά με τη θέση της Κομισιόν η οποία χαρακτήρισε την κατασκευή φραχτών και τοίχων βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων, απάντησε πως πρόκειται για ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, επισημαίνοντας πως ως χώρα απλώς ακούμε τα σχόλια και της παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όπως ανέφερε, πρόκειται για προστατευτικό μέτρο, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, προσθέτοντας πως ως κυβέρνηση έχουμε την υποχρέωση να προστατεψουμε την ποιότητα ζωής του Ελληνα πολίτη.
Τόνισε παράλληλα πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την Τουρκία και όλες τις όμορες χώρες προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για άλλη μία ημέρα.
Αναποτελεσματική κρίνουν την πρωτοβουλία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ την ανακοίνωση της Κομισιόν περί «βραχυπρόθεσμου μέτρου» σχολίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας.


Μ. Οθωνας: «Υποκριτική» η στάση της Κομισιόν
Αιχμές εναντίον της στάσης της Κομισιόν για το ζήτημα άφησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».
«Τα όρια των ανοχών της ελληνικής κοινωνίας δεν επιδέχονται υποκρισίες», υπογράμμισε ο υφυπουργός σχολιάζοντας τη δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν.
Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό, επισήμανε ο κ. Οθωνας και ζήτησε από την Ευρώπη να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι απαιτούνται να ληφθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα από την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης θα είναι θεαματικά.
«Δε θα στήσουμε ένα ντουβάρι για να χωρίσουμε τους μετανάστες από τους κατοίκους. Προστατεύουμε τα σύνορά μας», ξεκαθάρισε.
Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με τη δημιουργία του φράχτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επισήμανε χθες ότι «είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της επειδή θέλει το αυτονόητο, να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της»

 
Πηγή:   http://www.naftemporiki.gr/