Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σκληρή επιστολή Λαμπάκη στον Παπανδρέου για τους μετανάστες

ΖΗΤΑ ΕΠΙΚΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΩΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;




Κύριε Πρωθυπουργέ

Με λύπη και αγανάκτηση, χωρίς διάθεση για τύπους που απαιτεί η θεσμική σας θέση, ζητώ από σας:

- Την διακοπή και συνολικά την ματαίωση κάθε ενέργειας για την μίσθωση πλωτής φυλακής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σας ειδοποιώ ότι εάν δεν εισακουσθώ, μαζί με τους συνδημότες μου θα σταθούμε με τα σώματά μας εμπόδιο στην υλοποίηση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας για τον ΄Εβρο και ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη αφού δεν αντιλαμβάνεσθε το μέγιστο κακό που θα επιφέρετε στον τόπο μας.

Αρκετά ο ΄Εβρος και οι ΄Ελληνες που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ υπηρετήσαμε τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Πολιτικές που εξαφάνισαν την ανάπτυξη και την προοπτική που εξύφαναν την απομάκρυνση της βιώσιμης προόδου.

Ο ΄Εβρος θέλει την βοήθειά σας:

- Στην ανάπτυξη του λιμανιού όπου δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, όχι για να γίνει πλωτή φυλακή.- Στην ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας ιδιαίτερα στις Φέρες.

- Στην εγκατάσταση της Λιμενικής Ακαδημίας γιατί έχουμε το λιμάνι μας και θ’ αποτελέσει εγγύηση στον γεωστρατηγικής σημασίας χώρο μας.

- Στην ανάπτυξη της γεωθερμίας στην Τραϊανούπολη (από τα ισχυρότερα πεδία στον πλανήτη). Την απομάκρυνση απειλών που είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψουν την υγεία, το παρθενικό περιβάλλον και την οικονομία σύμφωνα με τα άνω εκτεθέντα.

Ματαιώστε την εγκατάσταση της πλωτής φυλακής αλλιώς θα μας βρείτε αντιμέτωπους, όπως προείπα και ιδρύστε στρατόπεδα <συγκέντρωσης> για τους δύστυχους παράτυπους μετανάστες σ΄ άλλους χώρους πλην του ΄Εβρου γιατί ο ΄Εβρος δεν αντέχει πλέον άλλη απαξίωση.

Κι ένα τελευταίο· ειδοποιείστε την Ε.Ε. ως σύμμαχό μας να αναλάβει αληθινά τον ρόλο της και να δώσει λύσεις, χωρίς να πατάτε άλλο τον ΄Εβρο με την βαριά μπότα σας ούτε εσείς ούτε αυτή.

Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Λαμπάκης

.