Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κλήσεις Θρακιωτών στις Εθνικές Ομάδες για τα φιλικά

Πέρα από τον Τοροσίδη, που αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, κλήθηκαν από ομάδες της Θράκης και στις μικρότερες Εθνικές Ελπίδων και Παίδων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ


Εβδομάδα φιλικών αγώνων εθνικών ομάδων αυτή που ξεκινάει και δεν είναι λίγοι οι Θρακιώτες ή οι παίκτες ομάδων της Θράκης που κλήθηκαν στις αποστολές των ομοσπονδιακών συγκροτημάτων, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην φανέλα με το εθνόσημο. Η Εθνική Ανδρών φιλοξενεί την Τετάρτη στο «AEL FC Arena» της Λάρισας τον Καναδά (5.00μμ) σε αγώνα προετοιμασίας ενόψει της δύσκολης συνέχειας για τα Προκριματικά του Euro 2012. Την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντος Σάντος ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται φυσικά και αυτό του Ξανθιώτη παίκτη του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη. Οι υπόλοιποι παίκτες που επέλεξε ο πορτογάλος τεχνικός είναι οι: Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Βαγγέλης Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρς Σιόβας, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γρηγόρης Μάκος, Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παναγιώτης Κονέ, Παντελής Καφές, Γιώργος Γεωργιάδης.

Την ίδια ημέρα αλλά δυο ώρες πιο μετά, δηλαδή στις 7.00 το βράδυ της Τετάρτης, η Εθνική Ελπίδων θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Γερμανίας στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη. Από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Γεωργιάδη κλήθηκαν είκοσι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μέρος στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για αυτήν την αναμέτρηση. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ο 21χρονος Νίκος Τσουμάνης, αμυντικός της Skoda Ξάνθης. Οι υπόλοιποι που κλήθηκαν είναι οι Κώστας Λάμπρου (Φέγενορντ), Θανάσης Κατσούλης (Απόλλων Αθηνών), Κώστας Μανωλάς (ΑΕΚ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Τάσος Λαγός (Παναθηναϊκός), Γιώργος Κατσικάς (Ηρακλής), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος Αθηνών), Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος Αθηνών), Σάββας Γκέντσογλου (ΑΕΚ), Κώστας Φορτούνης (Αστέρας Τρίπολης), Άρης Σοϊλέδης (Λεβαδειακός), Δημήτρης Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Εθνικός Πειραιώς), Παύλος Μητρόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Γκροσέτο Ιταλίας), Χρήστος Χρυσοφάκης (Εργοτέλης), Απόστολος Γιάννου (Καβάλα) και Θωμάς Τσίτας (Ηρακλής).

Στις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτης έχει φιλικό παιχνίδι και η Εθνική Νέων (κάτων των 19 ετών) με την αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας στο γήπεδο του Δημ. Στ. Ψαχνών. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεωνίδας Βόκολος ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων. Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Δημήτρης Διαμαντάκος, Κώστας Κοτσαρίδης (Ολυμπιακός), Χάρης Μαυρίας, Νίκος Μαρινάκης, Σπύρος Φουρλάνος, Αλέξανδρος Ταμπάκης (Παναθηναϊκός), Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Χάρης Ραχιώτης (Ατρόμητος Αθηνών), Απόστολος Βέλλιος (Everton), Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος), Νίκος Καρέλης (Εργοτέλης), Παναγιώτης Σταμογιάννος, Γιώργος Βαλεριάνος (Θρασύβουλος), Γιώργος Κατίδης, Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Άρης), Νίκος Σκόνδρας (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Καπνόπουλος, Βασίλης Γαβριηλίδης (Καβάλα).

Τέλος, φιλικό παιχνίδι έχει την Τρίτη και η Εθνική Παίδων με την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 2.00 το μεσημέρι στο γήπεδο του Αχαρναϊκού, στην Αθήνα. Από τον ομοσπονδιακό προπονητή Θοδωρή Παχατουρίδη ανακοινώθηκαν από τον τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Παίδων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό του Δημήτρη Βοσνακίδη του Πανθρακικού. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής θα είναι οι Στέφανος Καπίνο, Βαγγέλης Αναστασόπουλος, Κυριάκος Ανδρεόπουλος, Αλέξανδρος Μουζακίτης, Νίκος Γιαννιτσάνης (Παναθηναϊκός), Λευτέρης Χουτεσιώτης, Πέτρος Διβανές, Γιάννης Παιδάκης, Ραφαήλ Σούκιας, Νίκος Ιωαννίδης, Μανώλης Σιώπης, Κυριάκος Δημακάκος (Ολυμπιακός), Τάσος Καντούτσης, Άγγελος Δημητρίου, Νίκος Συμεωνίδης (Ατρόμητος Αθηνών), Αλέξανδρος Βαλκάνος (Αστέρας Τρίπολης) και Κώστας Δεμιρτζόγλου (ΠΑΟΚ).


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/