Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης για την Παγκόσμια Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου


Ναι, υπάρχει και τέτοια!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ;



Εκδήλωση για την "Παγκόσμια ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011" θα πραγματοποιηθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Σύντομη ομιλία από ειδικούς, παρουσίαση μαθητικής δράσης, συνέντευξη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον προϊστάμενο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Όπως κάθε χρόνο το saferinternet.gr   αποστέλλει ανοιχτές προσκλήσεις αναζητώντας πρεσβευτές που θα αναδείξουν ζητήματα της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Νεαροί μαθητές πληροφορικής της πόλης μας ανέλαβαν να δηλώσουν το παρόν και να ανταποκριθούν στην κλήση αυτή.

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης δηλώθηκε ως έδρα της προσπάθειας αυτής. Εκτός από ομιλίες εκπαιδευτικών αλλά και ψυχολόγου αποφασίστηκε να γίνει και μια εκπαιδευτική δράση που θα γίνει αφορμή για μάθηση αλλά και εφαρμογή όλων των κανόνων που διέπουν την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης στους ομιλητές είναι και ο προϊστάμενος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης κ. Παπαντωνίου Αντώνης που θα μας μιλήσει από την Θεσσαλονίκη μέσω τηλεδιάσκεψης.

.