Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στο "φθηνό εμπόριο" και η ανθρώπινη ζωούλα

Κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών κρύβεται πίσω από την πώληση νεογνού στο νοσοκομείο της Ξάνθης

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕ Η ΖΩΟΥΛΑ
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ;



Κοντά στην εξάρθρωση σπείρας διακίνησης βρεφών βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, μετά τη χθεσινή σύλληψη, στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης, νεαρής γυναίκας και άλλων τριών ατόμων, που επιχείρησαν να πουλήσουν το μόλις λίγων ωρών βρέφος της γυναίκας έναντι του ποσού των 14.000 ευρώ.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Μανώλης Λουπείδης επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί του τμήματος ΟΠΚΕ είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα επαφές με μέλη της σπείρας, που εμπλέκονται στην αγοροπωλησία βρεφών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες, δυο αστυνομικοί παρουσιάστηκαν προ εβδομάδων ως άτεκνο ζευγάρι σε τρία άτομα, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, και συγκεκριμένα έναν Έλληνα που διαμένει στην Ξάνθη, μια ετοιμόγεννη νεαρή γυναίκα από τη Βουλγαρία και έναν άντρα κάτοικο Βουλγαρίας, που εμφανίστηκε ως σύνδεσμος.

Το φερόμενο άτεκνο ζευγάρι των αστυνομικών εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει το μωρό που κυοφορούσε η γυναίκα και έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Η γυναίκα εισήλθε πριν από λίγες μέρες στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης προκειμένου να γεννήσει και το ζευγάρι των αστυνομικών εμφανίστηκε στην κλινική και παρέδωσε 14.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Ο κ. Λουπείδης τόνισε ότι η αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, υπογράμμισε ωστόσο πως ακόμα η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται μέσα στην ημέρα να γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες για το κύκλωμα διακίνησης βρεφών.

 
Πηγή:  http://www.agelioforos.gr/