Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σε καλό δρόμο το Πολυδύναμο Ιατρείο στο Μεγάλο Δέρειο


Τι αναφέρει ο υπουργός
Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,
απαντώντας στην αναφορά
που έκανε η βουλευτής
Εβρου Ελένη Τσιαούση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Προχωρά το θέμα της δημιουργίας Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Μεγάλο Δέρειο, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Εβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση.


Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός επισημαίνει:

Στην περιοχή του Δερείου συστήθηκαν ως αποκεντρωμένες μονάδες του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγάλου Δερείου και το Περιφερειακό Μικρού Δερείου, τα οποία και εξυπηρετούν και τις αντίστοιχες περιοχές. Εκ της συστάσεως του, το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγάλου Δερείου δεν λειτούργησε λόγω έλλειψης κτιρίου και της σύστασης οργανικών θέσεων προσωπικού».

Επίσης ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι μετά την αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στις 21/09/2010: «η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης στο υπ' αριθμ. 17546/14.10.2010 έγγραφό της, το οποίο απέστειλε στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, εξέφρασε την άποψη να μετατραπεί το Π.Ι. Μεγάλου Δερείου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του οποίου η στελέχωση θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 2519/1997 και να ανεγερθεί το Περιφερειακό Ιατρείο εντός του οικισμού, σε οικόπεδα που παραχώρησε ο Δήμος Ορφέα».

Και καταλήγει ο υπουργός: «η 4η ΥΠΕ αναμένει την κατάθεση του σχετικού φακέλου προκειμένου να υποβάλλει στη συνέχεια την εισήγησή της, στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

.