Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πλώρη για μετάλλιο έβαλε ο Μπανιώτης!

Σήμερα ο μεγάλος τελικός για τον κομοτηναίο άλτη, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με αλάνθαστες όλες του τις προσπάθειες και άρα την καλύτερη επίδοση του προκριματικού, ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση στον προκριματικό του ύψους και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Παρίσι. Με κοντοκουρεμένο λουκ (αλλά διατηρώντας το αξύριστο στυλ του), ο θρακιώτης εμφανίστηκε χαλαρός στον αγώνα του και πέτυχε να περάσει στην οκτάδα Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τρίτη σερί φορά, αφού είχε προηγηθεί η περσινή πρόκριση στο ανοιχτό της Βαρκελώνης αλλά και η έκτη θέση πρόπερσι στο κλειστό του Τορίνο, το 2009.
Ο κομοτηναίος άλτης ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, κάνοντας επιτυχημένη προσπάθεια στα 2,12μ με την πρώτη του προσπάθεια. Κατευθείαν έδιωξε το άγχος και χαλαρά κατάφερε να περάσει με την πρώτη τόσο τα 2,17μ όσο και τα 2,22μ αλλά και τα 2,27μ που του έδωσαν την πρόκριση. Βέβαια, δεν ήταν ο μόνος αλάνθαστος σε αυτόν τον προκριματικό αγώνα. Το ίδιο έκαναν και οι ρώσοι Ούκοφ και Σουστόφ, που αποτελούν και τα μεγάλα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις, ο δανός Κλάουσεν, ο τσέχος Μπάμπα αλλά και ο έτερος έλληνας του προκριματικού Δημήτρης Χονδροκούκης. Με άλλα λόγια, δυο έλληνες προκρίθηκαν στην οκτάδα του τελικού του ύψους σε αυτό το Πανευρωπαϊκό - και αυτό έχει από μόνο του τη σημασία του.

Οι άλλοι δύο που συμπληρώνουν την οκτάδα του τελικού είναι ο ιταλός Φασινότι και ο γερμανός Σπανκ, που πήδησαν επίσης τα 2,27 μέτρα αλλά με την δεύτερη προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο που είχε τεθεί ήταν υψηλότατο (τα 2,30 μέτρα που όμως έχει πηδήξει δυο φορές τον τελευταίο ενάμισι μήνα ο κομοτηναίος άλτης), ωστόσο δεν χρειάστηκε να επιχειρηθούν προσπάθειες σε αυτό το ύψος, καθώς η οκτάδα ξεκαθάρισε πιο πριν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μπανιώτης είχε για ακόμα μια φορά την δική του κερκίδα στο Παλέ Ντε Μπερσί, όπως συνέβη πριν από δύο χρόνια τόσο στο Πανευρωπαϊκό Κλειστού στο Τορίνο όσο και στο Παγκόσμιο Ανοιχτού στο Βερολίνο. Φορώντας μάλιστα μπλουζάκια με τα γράμματα που σχηματίζουν το όνομά του, τα «μπανιωτάκια» ξεχώρισαν με τις ζητωκραυγές και την γενικότερη παρουσία τους. Και όλοι αναμένουν την παρουσία τους το απόγευμα του Σαββάτου, 3.30 το μεσημέρι τοπική ώρα (4.30 το απόγευμα στην Ελλάδα), όταν ο θρακιώτης πρωταθλητής θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για ένα μετάλλιο.
Ήδη δείχνει να καθιερώνεται σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Ίσως όμως είναι πλέον η ώρα και για το κάτι παραπάνω.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/