Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Οι πρώτες δηλώσεις Μπανιώτη μετά την πρόκρισή του

Ο Κομοτηναίος άλτης
μίλησε στον απεσταλμένο
του «Thrakisport» στο Παρίσι
μετά την πρόκρισή του
στον μεγάλο τελικό
του Πανευρωπαϊκού

                   ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ




Στο «thrakisport.gr» μίλησε ο Κώστας Μπανιώτης στην μεικτή ζώνη, λίγο μετά την μεγάλη του εμφάνιση και την άνετη πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο κομοτηναίος άλτης επιβεβαίωσε ότι αισθάνεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ επισήμανε ότι για καλές επιδόσεις βοηθά και ο τάπητας του Παλέ ντε Μπερσί, που είναι εξαιρετικά ελαστικός.

«Σε κάνει να νιώθεις ότι πετάς! Δεν έχω ξαναγωνιστεί σε τέτοιο ταρτάν. Αυτό βοηθάει για μεγάλες επιδόσεις. Εκτός όμως από καλό, μπορεί να αποδειχθεί και κακό, αφού μπορεί να βοηθήσει να πετάξει ψηλά κάποιος που δεν το περιμένεις. Άλλωστε, όλα είναι ανοιχτά σε έναν τελικό».

Ο Μπανιώτης δεν αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία του Ούκοφ, που δείχνει να βρισκεται δυο επίπεδα πιο ψηλά από όλους τους υπόλοιπους, αναγνωρίζει όμως ότι οι συμμετέχοντες στον τελικό βράζουν στο ίδιο καζάνι και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μετάλλιο μπορεί να βρίσκεται το ίδιο κοντά με την όγδοη θέση.

«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και ο Δημήτρης οπ Χονδροκούκης και άρα θα είμαστε δύο έλληνες. Αυτή η διπλή συμμετοχή από μόνη της έχει τη σημασία της για τη χώρα μας, αλλά θα μας βοηθά και σε ψυχολογικό επίπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα».

Το άλλο που βοήθησε τον θρακιώτη αθλητή να... πετάξει στα ουράνια ήταν η παρουσία της αδερφής του και ορισμένων φίλων του από την Κομοτηνή. «Μου δίνουν κουράγιο κάθε φορά, ωστόσο οφείλω να επισημάνω ότι είναι διαφορετική η σύνθεση σε σχέση με αυτούς που ήταν πρόπερσι στο Τορίνο ή πιο μετά στο Βερολίνο. Η παρουσία τους όμως είναι σημαντική για εμένα».

Τα «μπανιωτάκια», όπως ονομάζεται στην δημοσιογραφική πιάτσα το φαν κλαμπ του κομοτηναίου πρωταθλητή, φρόντισαν και αυτήν την φορά να τον εκπλήξουν, φορώντας μπλουζάκια με τα γράμματα του ονόματός του, που σχηματίζονταν αν κανείς έβλεπε και τους τέσσερις μαζί στην εξέδρα. «Την επόμενη φορά θα τους βάλω να κάνουν και τατουάζ», σχολίασε ο Μπανιώτης, που ήταν εμφανώς χαρούμενος και απελευθερωμένος στη μεικτή ζώνη, διατηρώντας το γνωστό του χιούμορ.

Άλλωστε, αυτό το χιούμορ το είχε δείξει και κατά την διάρκεια του ταξιδιού στο Παρίσι. Όταν όλα τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, απαντούσαν «ένα μετάλλιο» στην ερώτηση «τι θέλουν να φέρουν από το Παρίσι πίσω στην Ελλάδα», ο Μπανιώτης προτίμησε να δώσει την απάντηση «... την Κάρλα Μπρούνι». Ξέρει βέβαια ότι αυτό δεν θα το καταφέρει, αφού την έχει καπαρώσει ο Σαρκοζί. Το μετάλλιο όμως μπορεί να το πετύχει. Αρκεί να είναι απλά ο εαυτός του και να επαναλάβει τις φετινές επιδόσεις του και μια εμφάνιση αντίστοιχη με αυτήν του ημιτελικού.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/