Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Aγγιξε μετάλλιο ο Μπανιώτης στο Παρίσι

Εκανε σπουδαία εμφάνιση αλλά κατετάγη τέταρτος στο Πανευρωπαϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των δύο Ελλήνων αθλητών στον τελικό του ύψους. Ο Κώστας Μπανιώτης και ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατάφεραν να βελτιώσουν τα ατομικά τους ρεκόρ και να πάρουν την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.


Ο Μπανιώτης ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια διαδοχικά τα 2,15 μ., 2,20 μ., 2,25 μ., με τη δεύτερη τα 2,29 μ. και με την τρίτη τα 2,32 μέτρα επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ για τον άλτη από την Κομοτηνή. Στην συνέχεια ο Μπανιώτης επιχείρησε να περάσει πάνω από τα 2,34 μ. με την πρώτη του προσπάθεια να είναι πολύ καλή αλλά αποτυχημένη.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Δημήτρη Χονδροκούκη που στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο 23χρονος άλτης ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,15 μ., 2,20 μ., 2,25 μ., με τη δεύτερη τα 2,29 μ. και είχε τρεις άκυρες στα 2,32 μέτρα.

«Ηταν φοβερός αγώνας με τρομερό ανταγωνισμό και πραγματικά χαιρόμουν πολύ που έβλεπα τον Δημήτρη να κάνει τόσο καλό αγώνα. Εδώ σήμερα αγωνιζόμασταν για την Ελλάδα και θα ήταν φοβερό εάν μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο στο βάθρο. Υπολόγιζα ότι το μετάλλιο θα πάει στα 2,32 μ., όμως, δεν ήταν αυτοσκοπός μου το μετάλλιο. Ηθελα να κάνω έναν καλό αγώνα. Και τελικά φεύγω από το Παρίσι με ένα νέο ατομικό ρεκόρ», είπε ο Μπανιώτης και συνέχισε: «Το καλοκαίρι είναι μακριά ακόμη. Σήμερα θέλω να βγω και να χαρώ αυτό που έκανα και για το Παγκόσμιο έχουμε καιρό ακόμη».

«Στόχος μου ήταν να περάσω στον τελικό. Από εκεί και πέρα ήθελα να διασκεδάσω στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι θα έφτανα μέχρι τα 2,29 μέτρα. Εννοείται από την στιγμή που φεύγω από εδώ με νέο ατομικό ρεκόρ δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος. Είδα και τον εαυτό μου στα 2,32 μ. και ειδικά στο πρώτο άλμα ήμουν καλός. Τώρα μπορώ να σκέφτομαι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ανοιχτού γιατί σήμερα έπιασα το όριο. Εκεί φυσικά θέλω να είμαι πάλι στον τελικό», τόνισε ο Χονδροκούκης.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Ιβάν Ούχοβ ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 2,38 μ. ενώ στην συνέχεια επιχείρησε να βλετιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ με τρία αποτυχημένα άλματα στα 2,44 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τσέχος Γιάροσλαβ Μπάμπα με 2,34 μ. και το χάλκινο ο Ρώσος Αλεξάντερ Σούστοβ με ατομικό ρεκόρ στα 2,34 μέτρα.

.