Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Site για τους έλληνες φοιτητές από ξανθιώτες στη Φιλιππούπολη

Αξιόλογη προσπάθεια
με έναυσμα και έμπνευση
άπό την Θράκη μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιντερνετική προσπάθεια των ελλήνων φοιτητών της Φιλιππούπολης βρίσκεται εδώ και καιρό στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την ιστοσελίδα Greeks.bg που έχουν δημιουργήσει ένας ξανθιώτης και ένας Κύπριος φοιτητής της βουλγαρικής πόλης.

Όπως αναφέρουν, το greeks.bg είναι μια μοντέρνα και πλήρης ιστοσελίδα που αφορά τους Έλληνες φοιτητές της Βουλγαρίας, την ζωή τους, τα προβλήματα τους καθώς βεβαίως και την ακαδημαϊκή τους πορεία. Παρέχει τις πλέον απαραίτητες πληροφορίες για αυτούς που σκέφτονται να σπουδάσουν στη Βουλγαρία, τις σχολές που λειτουργούν καθώς και τα ενεργά πανεπιστήμια στην Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της προσπάθειας, η οποία είναι άρτια τεχνικά και αισθητικά, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, «αρχικός σκοπός του είναι να βελτιώσει την εμπειρία των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στα πανεπιστημιακά θέματα αλλά επεκτείνεται και στην φοιτητική ζωή στο σύνολο της. Προσπαθεί να προσφέρει άμεση και καλύτερη ενημέρωση για όλα τα δρώμενα της πανεπιστημιακής κοινότητας της Βουλγαρίας, να βελτιώσει την επικοινωνία των φοιτητών, να αποτελέσει χώρο έκφρασης απόψεων και ανησυχιών και να διευκολύνει την παραμονή των φοιτητών στην Βουλγαρία.»

Όπως δηλώνουν οι συντελεστές του site οι επισκέψεις αλλά και η συμμετοχή των φοιτητών είναι εντυπωσιακές. Η σελίδα λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2010 και πρόσφατα «ανακαινίστηκε».


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/