Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αυξήσεις στις τιμές στάθμευσης στην Ξάνθη

Ακριβαίνουν και οι γάμοι

ΠΟΣΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ;


Η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης συνεδρίασε τη Δευτέρα.

Mεταξύ άλλων τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν αυξήσεις στο κόστος της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Η τιμή της ωριαίας στάθμευσης καθορίζεται πλέον στα 70 λεπτά (προσαυξημένη κατά 10 λεπτά). Παράλληλα καταργήθηκε η δυνατότητα αγοράς μηνιαίας κάρτας που κόστιζε 60 ευρώ και αυξήθηκε στα 30 ευρώ (από 20) το πρόστιμο για όσους οδηγούς παρκάρουν χωρίς να πληρώνουν. Πάντως διατηρείται η δυνατότητ να μειώνεται στο μισό, όταν πληρώνεται μέσα σε 10 μέρες. Αύξηση θα υπάρξει και στο δημοτικό πάρκινγκ όπου η κάθε ώρα στάθμευσης θα κοστίζει 1 ευρώ (από 0,75 που ισχύει σήμερα). Η ημερήσια κάρτα θα έχει 10 ευρώ και η μηνιαία θα κοστίζει 70 ευρώ.


Τέλη διαφήμισης στα αστικά λεωφορεία

Το γεγονός ότι τα αστικά λεοφωρεία της Ξάνθης δεν καταβάλλουν τέλη στο Δήμο Ξάνθης για τις διαφημίσεις που φέρουν, (σε αντίθεση με τα Ταξί και άλλες κατηγορίες που πληρώνουν το μέγιστο) τέθηκε από την αντιπολίτευση, σε συζήτηση σχετικού θέματος. Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου έγινε λόγος για αντιδράσεις που υπήρξαν και ανάγκασαν το Δήμο να μην χρεώσει τέλη διαφήμισης. To θέμα προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Πούλιου και ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε από τους υπαλλήλους να απαιτούν στο εξής όλες τις συμβάσεις που υπάρχουν με τους διαφημιζόμενους και να χρεώνουν κανονικά τα ποσά που πρέπει να αποδίδονται στο Δήμο.


Πιο ακριβοί οι γάμοι

Αύξηση 100% στα ποσά που καταβάλλουν όσοι παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο Δήμο Ξάνθης θα έχουμε στο εξής. Το ειδικό τέλος (παράβολο) που καταβάλλουν οι νεόνυφοι από τα 50 αυξάνεται στα 100 ευρώ, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή.


Μειώσεις στα τέλη ζήτησαν οι επαγγελματίες Καφέ-Μπαρ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκε ο εκπρόσωπος των Επαγγελματιών Καφέ-Μπαρ Ανδρέας Ιντζές, ζητώντας από την Επιτροπή να μειωθούν κατά 30% τα τέλη χρήσης της ζώνης Α (δηλαδή τα κεντρικότερα καταστήματα κυρίως γύρω από την παραλία) για μια χρονιά και να επανέλθουν στα σημερινά επίπεδα από το 2012, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Σε ότι αφορά στη ζώνη Β (όπως η πλατεία) τα μέλη του σωματείου θεώρησαν ότι ο Δήμος μπορεί να διατηρήσει ή και να αυξήσει τα τέλη, αφού δεν υπάρχουν μέλη του σωματείου σε αυτές τις περιοχές.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης αρνήθηκε και ανέφερε ότι από την πλευρά του Δήμου, η καλύτερη παροχή που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να διατηρήσει τις ίδιες τιμές στα τέλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως και αποφάσισε η επιτροπή.

Τέλος η Επιτροπή καθόρισε για τρίτη φορά την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας για το έργο της Σάρδεων που έχει μπλοκαριστεί ήδη δύο φορές από απεργίες της ΕΜΔΥΔΑΣ.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/