Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Στρατηγικός επενδυτής στην ΕΒΖ με δέλεαρ τα ακίνητα...

Τι μυστικό κρύβει ένα πολυτελές διαμέρισμα του Κολωνακίου και ποιο το μέλλον για την έκταση των 480 στρεμμάτων στην Γεννισέα Ξάνθης;

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ZIRAAT;


Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας REALNews, με ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Κολωνακίου βρέθηκε η ΕΒΖ, με τη διαφορά ότι κανείς δε γνώριζε γι' αυτό ενώ αναφερόταν ως "χώρος επαφών της διοίκησης". Μεταξύ των των ακινήτων της εταιρίας φιγουράρουν τα 16 στρέμματα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, τα 48 στρέμματα στη Λάρισα αλλά και τα 480 στρέμματα στη Γενισέα Ξάνθς πάνω στην παλιά εθνική οδό Ξάνθης- Κομοτηνής που χαρακτηρίζεται ως φιλέτο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αξιοποίηση των ακινήτων μπορεί ν αεπιφέρει 20 εκατομμύρια στην εταιρία που χρωστά ήδη 160 εκατομμύρια ευρώ στην μεγαλομέτοχο Αγροτική Τράπεζα. Η Διοίκηση της ΕΒΖ με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΤΕ θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει η μεγάλη ακίνητη περιουσία στην καταχρεωμένη εταιρία και θα προχωρήσει σε πώληση των ακινήτων ώστε ν αμειωθεί το χρέος προς την ΑΤΕ.


Ενδιαφέρον επενδυτών

Μπορεί τα δυο απ' τα πέντε εργοστάσια να είναι 'μη παραγωγικά', ωστόσο το ενδιαφέρον επενδυτών "τραβά" η ακίνητη περιουσία της ΕΒΖ, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία δικηγορικού γραφείου του Λονδίνου που δεν αποκαλύπτει το όνομα του στρατηγικού επενδυτή- πελάτη της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε φήμες αποδίδεται το ενδιαφέρον της τουρκικής τράπεζας που έχει υποκαταστήματα σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αθήνα, που τηρεί "σιγή ιχθύος" για το θέμα.

Εξάλλου, 50-70 εργαζόμενοι αναμένεται ν' αποχωρήσουν στα πλαίσια του πενταετούς προγράμματος εθελούσιας εξόδου .


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/