Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο στέκι του συλλόγου Ελλήνων μουσουλμάνων Πος Πος

Ο έλεγχος έγινε κανονικά, όπως κανονικά έγιναν λίγες ώρες αργότερα και τα εγκαίνια στην οδό Φιλίππου 37 στην Κομοτηνή, παρουσία διοίκησης, μελών και φίλων του συλλόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το ΣΔΟΕ έκανε «ποδαρικό» στο νέο στέκι του συλλόγου Ελλήνων μουσουλμάνων Πος Πος, αφού έκανε έφοδο στο χώρο το Σάββατο πρωί λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια του. Ο έλεγχος, με αντικείμενο την πώληση καφέ και αναψυκτικών, έγινε κανονικά, όπως κανονικά έγιναν και τα εγκαίνια στην οδό Φιλίππου 37 στην Κομοτηνή. Στο έμβλημα του συλλόγου, που υπάρχει στο εξωτερικό του ισόγειου του κτιρίου, η ελληνική σημαία βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Εσωτερικά ο χώρος είναι απλός με μερικά καθίσματα και τραπεζάκι, μία τηλεόραση και μερικές φωτογραφίες στους τοίχους από δράσεις του συλλόγου. Είναι όμως αρκετός για τις συγκεντρώσεις των μελών και τη λήψη αποφάσεων για τις δραστηριότητες.

Περίπου 700 άτομα αριθμεί ο σύλλογος που ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο με πρωταρχικό σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους και τη γειτονιά του Πος Πος. Τους στόχους του συλλόγου παρουσίασε ο πρόεδρος του Χουσεΐν Χουσεΐν, λέγοοντας ότι: «ο σύλλογος Ελλήνων μουσουλμάνων Πος Πος έχει χαρακτήρα πολιτιστικό και θέλει να βοηθήσει τη γειτονιά και την περιοχή”. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος και όσα χρήματα συγκεντρώνουμε τα δίνουμε για να βοηθήσουμε τα μέλη μας ή οποιονδήποτε μας ζητήσει βοήθεια. Μας έχει βοηθήσει και η προηγούμενη και η σημερινή διοίκηση της δημαρχίας και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν και από δω και πέρα για να συμπαρασταθούμε στη γειτονιά μας, για παράδειγμα, να φτιάξαμε τους δρόμους, το πάρκα και να γίνει καλύτερη».

Πρωτοπόρο χαρακτηρίζει τον σύλλογο ο κ. Χουσεΐν, γιατί χρησιμοποιεί στην επωνυμία του τη λέξη “Έλληνες”, παρόλο που όπως προσθέτει ακριβώς επειδή κάνουν χρήση αυτής της λέξης έχουν αποκτήσει πολλούς εχθρούς, «Πυροβόλησαν το στέκι, μας έκλεψαν τη σημαία και σήμερα μας έστειλαν τον έλεγχο»...

Αξίζει να θυμίσουμε το στέκι του συλλόγου των Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής Πος - Πος είχε δεχτεί πυροβολισμούς από αγνώστους στις 6 Μαρτίου. Δύο μέρες πριν άγνωστοι είχαν διαρρήξει το χώρο παίρνοντας τη σημαία. Τότε η διοίκηση του συλλόγου είχε καταγγείλει τα περιστατικά μέσω ανακοίνωσης και λέγοντας ότι: «δράστες είναι εκείνοι που επιθυμούν το διαχωρισμό της κοινωνίας σε μειονότητα και πλειονότητα, αυτοί που σπέρνουν το μίσος και αυτοί που επιθυμούν να βγάλουμε τη λέξη «Έλληνες» από τον τίτλο του σωματείου μας». «Είναι δύσκολο το έργο που έχουν αναλάβει τα παιδιά», είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτακος», Νεκτάριος Δαπέργολας, προσθέτοντας τα εξής: «διατηρούν το σύλλογο ενάντια σε πολλούς εχθρούς που ξέρουν ότι έχουν. Κάποιοι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας προτάσσουν τη λέξη «Έλληνας» δηλώνοντας την επιθυμία τους να ζήσουν ειρηνικά και θεωρώ ότι είναι καθήκον της πολιτείας να τους στηρίξει και όχι να επιχορηγεί συλλόγους με μηδαμινή προσφορά. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα». Ο κ. Δαπέργολας υποσχέθηκε να βοηθήσει το σύλλογο και με παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να γίνει καλύτερη η ζωή για τους κατοίκους της γειτονιάς Πος Πος. Να σημειωθεί ότι στο στέκι του συλλόγου Κάθε Κυριακή παραδίδονται για δύο ώρες μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος με τον πρόεδρο του νέου συλλόγου Χουσεΐν Χουσεΐν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου. Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για την ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και προσέθεσε, «υπάρχουν πολλοί που λειτουργούν με φοβικά σύνδρομα και προκαταλήψεις, η κοινωνία μας όμως έχει μεγάλο πολιτιστικό πλούτο και πρέπει να προστατευτεί η πολυφωνία και η διαφορετικότητα».

Το παρόν έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α.) δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο διοικητής της 29ης ταξιαρχίας, Αθανάσιος Ζάχος, φίλοι και μέλη του συλλόγου και φυσικά σύσσωμη η διοίκηση, η οποία εκτός από τον πρόεδρο, αποτελείται από τους, αντιπρόεδρο Χουσεΐν Ιμπραχήμ, ταμία Μουρέλ Εμίν Ισμαήλ, Ορχάν Τζενίλ γραμματέα, Ραίμ Σουκρή ελεγκτή εσόδων – εξόδων.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/