Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ολο το ρεπορτάζ από την επίσκεψη Σώκου στον Έβρο

ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -
ΘΡΑΚΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ;


Το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιο Σώκο υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου σήμερα το πρωί στο γραφείο της και του εξέθεσε θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε με την παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα κ. Γεωργίου Ούστογλου, η κ. Νικολάου έθεσε θέματα όπως της λαθρομετανάστευσης, των αναχωμάτων, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης κα.

«Τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας, μια περιοχή με ιδιαίτερες δυνατότητες, είναι πολλά και δύσκολα, όπως της λαθρομετανάστευσης, των αναχωμάτων, που για μας είναι πολύ σημαντικό γιατί αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του νομού μας, το θέμα των λιμανιών, της συγκοινωνίας με τη Σαμοθράκη. Θέματα σοβαρά που πρέπει να λυθούν άμεσα κι εμείς από την πλευρά μας τα θέτουμε διεκδικητικά» ανέφερε η κ. Νικολάου και πρόσθεσε:

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αιρετής Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πιστεύω ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που θέλουμε για την περιοχή μας και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο κ. Θύμιος Σώκος, η κ. Γεωργία Νικολάου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ, τη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, την ύδρευση, την άρδευση, τους οδικούς άξονες, τα λιμενικά έργα, γενικότερες υποδομές, διαδικαστικά θέματα που προκύπτουν στο μεταβατικό στάδιο από τη Νομαρχιακή στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση κα.
 
.