Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μάλωσαν τα παιδιά και μετά πιάστηκαν στα χέρια και οι μεγάλοι…

Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας των συγχωριανών του, ο πρωταγωνιστής από το Κικίδιο

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ


Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης, ο Χασάν, 55 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο συγχωριανών του, του 35χρονου και 48χρονου, Καλήν Σαλή Μπιλάλ και Καλήν Σαλή Φικρί, από το Κικίδιο Ροδόπης. Η απόφαση έχει αναστέλλουσα δύναμη, αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι με περιοριστικούς όρους.

Την υπεράσπιση του δράστη είχε ο δικηγόρος Αθηνών, Μιχάλης Σαμαράς, ενώ την πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Κομοτηνής, Δημήτριος Μήλιογλου.

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε χθες περίπου οκτώ ώρες με πολλές αντικρουόμενες απόψεις για τις συνθήκες των περιστατικών που έγιναν μετά από διαπληκτισμό των παιδιών, όπου ενεπλάκησαν και οι μεγάλοι. Και οι δύο πλευρές, οι πολιτικοί ενάγοντες, είπαν ότι τους …ξεκοίλιασε ο Μουσταφά κι έπεσαν λιπόθυμοι κάτω στις 8 μ.μ., ενώ πήραν πιστοποιητικό στο νοσοκομείο ότι μπήκαν μιάμιση ώρα μετά, ενώ το σκηνικό γινόταν σε γλέντι στην πλατεία του χωριού που οργάνωνε η νεολαία του Κικιδίου.

Στην ακροαματική διαδικασία παρέλασαν οκτώ περίπου μάρτυρες. Ο «Χ» είχε ασχοληθεί με το περιστατικό που συνέβη στις 11 Οκτωβρίου 2009 και σημείωνε τότε στο ρεπορτάζ ότι «Ο καβγάς έγινε στο Κικίδιο Ροδόπης μέσα στο κέντρο του οικισμού, όταν μετά την παρεξήγηση των μικρών παιδιών μπήκαν στο παιγνίδι και οι γονείς τους, με αποτέλεσμα να ανταλλαγούν βρισιές, να υπάρχουν επιθέσεις, ξυλοδαρμός και μαχαιρώματα, έτσι ώστε δύο άτομα να καταλήξουν στην χειρουργική κλινική, όπου το ένα υποβλήθηκε και σε εγχείρηση και ένα άτομο να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Το χωριό παρατηρούσε τον καβγά, χωρίς να επεμβαίνει και όταν ένας πιο ψύχραιμος, ο θείος του παθόντα, Καλίν Σαλή Μπιλάλ, 41 χρονών, πήγε να τους χωρίσει δέχθηκε και αυτός την επίθεση του θερμότερου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο άνθρωπος που δεν είχε καμιά ανάμειξη, αλλά ήθελε να σταματήσει το κακό».

Μάρτυρας υπεράσπισης της συζύγου του δράστη φερόταν και ο τέως δήμαρχος Κομοτηνής, Δημήτριος Κοτσάκης, στο ψηφοδέλτιο του οποίου ήταν υποψήφια σύμβουλος στην τοπική κοινότητα του Κικιδίου, η Νεσιφέ Μουσταφά. Αργοπόρησε όμως και δεν εμφανίστηκε, ενώ εξετάστηκαν οι τέσσερις άλλοι μάρτυρες υπεράσπισης που αναφέρθηκαν στον δράστη ως ένα επιτυχημένο επαγγελματία, θεοσεβούμενο και συγκροτημένο οικογενειάρχη που ενδιαφερόταν για τα κοινά του χωριού, αναμειγνυόταν στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Κατά της απόφασης θα ασκηθεί έφεση.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/