Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο σπίτι" στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο πρόγραμμα από όλη την Θράκη

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


Γενική Συνέλευση στην Ξάνθη πραγματοποίησε την Πέμπτη το Σωματείο των Εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Οι εργαζόμενες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης όπου συζήτησαν τα προβλήματα και τις πρόσφατες εξελίξεις για το πρόγραμμα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και την αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον, τουλάχιστον για όσους δεν έχουν μεταταχθεί ως μόνιμοι υπάλληλοι στους Δήμους. Η συνέλευση συνέπεσε με την αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχου.


Διασώθηκαν πολλοί εξυπηρετούμενοι.

Σημαντικότερη εξέλιξη του τελευταίου διαστήματος ήταν, σύμφωνα με την Πρόεδρο των Εργαζομένων Παρασκευή Καμπανά, η ενέργεια της Κυβέρνησης να θέσει ως απαραίτητο κριτήριο για την ένταξη κάποιων στο πρόγραμμα την ύπαρξη κάρτας ανεργίας σε συγγενή πρώτου βαθμού, δηλαδή την ύπαρξη άνεργων ωφελούμενων ως απαραίτητη προϋπόθεση για τους ηλικιωμένους εξυπηρετούμενους.

Τελικά μετά από έντονη πίεση και αίτημα και των ίδιων των εργαζομένων υπήρξε απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε το μέτρο αυτό να ισχύσει για το 60% των περιπτώσεων και το υπόλοιπο 40% θα αφορά σε εξυπηρετούμενους, όπως μέχρι σήμερα. Άλλωστε ελάχιστοι από τους σημερινούς συμμετέχοντες ικανοποιούσαν τα νέα κριτήρια. Συνολικά 100 εκατομμύρια πρόκειται να δαπανηθούν για το πρόγραμμα, στη νέα του περίοδο και θα προέλθουν από κρατικούς πόρους.



 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/