Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Οι εβρίτες του Ολυνπιακού για τον τρίτο σερί τίτλο της ομάδας τους

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΖΟΥΡΙΤΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΪ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΙΚΟ...


Οι παίχτες του Ολυμπιακού μπορεί να ήταν απλήρωτοι όλη τη χρονιά, ωστόσο πάλεψαν απέναντι σε Θεούς και δαίμονες μέχρι και απέναντι σε τροφικές δηλητηριάσεις, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά και με την τρίτη τους νίκη επί του Ηρακλή στους τελικούς της Α1, πήραν έναν παλικαρίσιο τίτλο! Στο κεκλεισμένων των θυρών Ρέντη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ του Ηρακλή, κάνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών και ολοκλήρωσαν μαγικά τη σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στην Ορεστιάδα και του Σούπερ Καπ στη Σαντορίνη ! Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα , δείχνοντας πως έχει ξεκινήσει μια αυτοκρατορία.

Σημαντικό ρόλο βέβαια για αυτές τις επιτυχίες έπαιξαν και οι Εβρίτες αθλητές του Ολυμπιακού, που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας. Ο Δημήτρης Τζούριτς, σαν διαγώνιος φέτος, έδειξε τα πλούσια χαρίσματα του ενώ ψυχή της ομάδας εντός και εκτός γηπέδου αποδείχθηκε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, που για το καλό των συμπαιχτών του, τα έβαζε συχνά -πυκνά δημόσια και με την ανύπαρκτη διοίκηση της ομάδας. Τέλος , ανάσες και ποιοτικές λύσεις στο μπλοκ έδινε ο Γιώργος Παπάζογλου. Βέβαια MVP , δίκαια αναδείχθηκε ο Ρολάντο Ντεσπέιν , που έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε, ιδιαίτερα με την εκρηκτικότητα που διέθετε.

Στα του παιχνιδιού, στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι τα μέσα του σετ, όπου ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά ασφαλείας και στο τέλος το σετ με 25-21. Πιο δραματικό ήταν το δεύτερο σετ, όπου ο Ηρακλής βρέθηκε να προηγείται με 22-16. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, με τον Τζούριτς ροκάνισαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά και με μπλοκ του Ντεσπέιν έφτασαν στο 23-23! Και σα να μην έφτανε αυτό για τον Ηρακλή πέρασε και μπροστά 24-23! Το συγκλονιστικό σετ ολοκληρώθηκε με νικητή τον Ολυμπιακό 26-24 ! Όταν έγινε το 2-0, όλοι κατάλαβαν πως το momentum ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Τζούριτς και Ντεσπέιν σφυροκοπούσαν ανελέητα με τον Ολυμπιακό να κατακτά το σετ με 25-19 και να πανηγυρίζει το 25ο πρωτάθλημα της ιστορίας του !

Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί αλλά παράλληλα διάχυτος ήταν και ο προβληματισμός για την επομενη μέρα, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση . «Ήταν πολύ δύσκολα αλλά τα καταφέραμε. Ήμασταν δεμένοι και φτάσαμε στο στόχο μας δίκαια. Εμείς δείξαμε ότι είμαστε Ολυμπιακοί, τώρα είναι καιρός να το δείξουν και κάποιοι άλλοι. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Δείξαμε σε όλους και στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι δεν τα παρατήσαμε. Ελπίζω να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Τζούριτς ενώ ο αρχηγός των ¨Ερυθρολεύκων¨ Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε «Τη νίκη μάς την έδωσε το δεύτερο σετ. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τον προπονητή. Πήρε μια ταλαιπωρημένη ομάδα. Πρέπει να γίνουν αποπληρωμές στα χρέη γιατί υπάρχουν πολλά. Δεν πρέπει να τα αφήσουν γιατί θα σβήσει ο Ολυμπιακός και δεν είναι σωστό. Εύχομαι αυτοί που πρέπει να έρθουν να βοηθήσουν ο κ. Συγγελίδης, ο κ. Μαρινάκης, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι».

Τα σετ: 25-21, 26-24, 25-19

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 13 (10/16 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 25% υπ. - 25% άριστες), Φιλίποβ 3 (2 μπλοκ), Εστράδα 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 21 (17/29 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Γιαμπλόνσκι 6 (5/12 επ., 1 μπλοκ, 53% υπ. - 37% άριστες), Κουζούνης (λ, 79% υπ. - 64% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος, Χαριτωνίδης, Παπάζογλου

Ηρακλής (Μπρουκς): Όουενς 2 (1/9 επ., 1 μπλοκ, 63% υπ. - 38% άριστες), Κράβαρικ 6 (6/10 επ.), Προύσαλης, Κιρόγκα 12 (12/23 επ., 56% υπ. - 44% άριστες), Μπίλινγκς 15 (13/28 επ., 2 μπλοκ), Σμαραγδής 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας (λ, 68% υπ. - 50% άριστες) / Γκόρτσανιουκ 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 63% υπ. - 25% άριστες), Χαραλαμπίδης, Κανέλλος 2 (2 άσοι).


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/