Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Σύλληψη διακινητή και δέκα λαθρομεταναστών στην Κομοτηνή

Είχε διαφύγει από την Βέννα τον περσμένο Οκτώβριο, αλλά δεν απέφυγε τις κακές συνήθειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθη βραδινές ώρες της Δευτέρας 2 Μαΐου, στο 10χλμ της Εγνατίας οδού Κομοτηνής - Μέστης, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας δέκα αλλοδαπούς, που είχαν εισέλθει παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από την Ελληνοτουρκική μεθόριο.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω οδηγός, εντοπίστηκε να κινείται επί της Εγνατίας Οδού και σε σήμα στάσης που του έγινε, δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Στη συνέχεια, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, χωρίς όμως να καταφέρει να διαφύγει, καθόσον συνελήφθη μετά από πεζή καταδίωξη των Αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω δράστης στις 8 Οκτωβρίου 2010 είχε αποδράσει από τον Ε.Χ.Π.Α. Βέννας και αναζητούνταν.

Ο συλληφθείς και οι δέκα μη νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, προσήχθησαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
 
.