Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνάντηση δημάρχων του Έβρου με την Εκτελεστική Επιτροπή του Efus

Αντικείμενό της η αντιμετώπιση της ροής των μεταναστών και της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιουργείται εξαιτίας της

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνάντηση εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση της ροής των μεταναστών και της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιουργείται εξαιτίας της, πραγματοποίησαν το Σάββατο 30 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης και η 6 μελής Εκτελεστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την ασφάλεια των πόλεων (efus.eu).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Πουλιλιός, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, κ. Ξανθόπουλος, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Βαμβακερός, Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γερακόπολος και Καθαριότητας, κ. Γιαννέλος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Γρηγοριάδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί πάμε Μπροστά», κ. Κογιουμτζής, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Ντούσκας, ο Υποδιοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Δαμιανίδης και ο κ. Ντάσκαρης, εκ μέρους του Τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Efus, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Guilherme Pinto, δήμαρχο της πορτογαλικής πόλης Matosinhos και μέλη τον κ. Michel Marcus, Εκτελεστικό Διευθυντή του Efus, τον κ. Franco Corradini, Αντιπρόεδρο του Efus, Αντιδήμαρχο της ιταλικής πόλης Reggio Emilia, τον κ. Bertrand Binctin, Δήμαρχο της Χάβρης, τον κ. Fabrizio Santori, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Αστική Ασφάλεια στη Ρώμη και τον κ. Benjamin Blaise, Διευθυντή Προγράμματος του Efus, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 29 και 30 Απριλίου προσκεκλημένη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και επισκέφτηκε τα σημεία εισόδου των λαθρομεταναστών στο Σουφλί, τον Κυπρίνο και το Διδυμότειχο, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Κατά την διάρκεια της περιοδείας της, η επιτροπή του Efus, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να αντιληφθεί στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Έβρου.

Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε, συζητήθηκαν αναλυτικά οι πτυχές του προβλήματος και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης.

«Νιώθουμε, επιτέλους, ότι υπάρχει ανταπόκριση στο κάλεσμά μας από την Ευρώπη» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Λαμπάκης και εξέφρασε την ικανοποίησή για την συνάντηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα των μεταναστών στο Έβρο βρίσκεται στην «καρδιά του αντικειμένου του Efus.

Από την πλευρά του, ο κ. Pinto, υπογράμμισε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος και επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να ακολουθηθεί μια κοινή και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι το Efus θα λάβει θέση για το πρόβλημα στην περιοχή του Έβρου και θα υποβάλει πρόταση για την αντιμετώπισή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πηγή:  http://www.inpost.gr/