Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Σάββας Παντελίδης απαντά για την εμπλοκή του στα στημένα

Ο προπονητής του Πανθρακικού μίλησε στο "thrakisport" και αποκάλυψε πως βρέθηκε το όνομά του στην λίστα των κατηγορουμένων της μαφίας της μπάλας
ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ;


Έκπληξη στο φίλαθλο κοινό της Κομοτηνής προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματος του Σάββα Παντελίδη στην μεγάλη υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια που βρίσκεται αυτές τις μέρες στον αφρό της επικαιρότητας. Ο προπονητής του Πανθρακικού, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα και προχωρούσε στον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, εμφανίζεται ως κατηγορούμενος για παράνομο στοίχημα και ως συνακόλουθα αδικήματα αυτού, εκείνα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο ίδιος μίλησε στο «Thrakisport» λίγες ώρες μετά την επίσημη δημοσιοποίηση της λίστας, μέσα από την οποία έμαθε ότι και ο ίδιος βρίσκεται ως... κατηγορούμενος. «Με πήραν τηλέφωνο γνωστοί που διάβασαν την λίστα και μου το είπαν αργά το βράδυ της Πέμπτης. Μέχρι τότε κανείς δεν με είχε ενοχλήσει για οτιδήποτε σχετικό, είτε από τις αρμόδιες δικαστικές ή αστυνομικές αρχές είτε από οπουδήποτε αλλού. Δεν το περίμενα ποτέ να υπάρχει το όνομά μου και πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα», σχολίασε ο προπονητής του Πανθρακικού.
Παράλληλα, έσπευσε να επισημάνει ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι οι ελαφρύτερες που υπάρχουν στο έκτασης 130 σελίδων εισαγγελικό πόρισμα: «Ουσιαστικά βρήκαν ότι έχει ανοιχτεί λογαριασμός από πιστωτική κάρτα που βρίσκεται στο όνομά μου σε κάποια εταιρεία στοιχήματος του εξωτερικού. Αυτό όμως που έχει σημασία και προκύπτει από τα στοιχεία που μπορούν να ζητηθούν, είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει ποντάρισμα σε αυτόν τον λογαριασμό σε ομάδα την οποία να προπονώ εγώ. Είμαι ξεκάθαρος: Ποτέ δεν έχω παίξει στοίχημα για αγώνα δικής μου ομάδας».
Στην σύντομη τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του (καθώς είναι από τους λίγους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που δεν έκλεισε το κινητό του και απαντούσε στα τηλέφωνα - η φωτογραφία αρχείου είναι από την συζήτηση που είχαμε μαζί του μετά από την πρεμιέρα του στο πάγκο του Πανθρακικού κόντρα στον Εθνικό Αστέρα στην Αθήνα), ο Σάββας Παντελίδης εμφανίστηκε μεν ανήσυχος για τις περιπέτειες στις οποίες μπλέκει ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο με αυτήν την ξαφνική και απρόσμενη εμπλοκή του ονόματός του, διευκρίνισε όμως ότι έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις, έχει την απόλυτη κάλυψη και εμπιστοσύνη της διοίκησης του Πανθρακικού και συνεχίζει να κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Μιας σεζόν που όλα δείχνουν ότι θα βρει τον σύλλογο της Κομοτηνής και πάλι στην Football League, αφού τα περίφημα πλέι οφ μάλλον οδηγούνται σε ματαίωση αλλά ακόμα και αν τελικά γίνουν, το σκόντο που απαίτησε η ΟΥΕΦΑ στις αδειοδοτήσεις βάζει σε αυτά τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα και μοιραία πετάει εκτός αυτών τον Πανθρακικό. Εκτός και αν έχουμε τίποτα υποβιβασμούς για ομάδες της Σούπερ Λίγκας εξαιτίας του σκανδάλου, που μοιραία θα κληθούν να αντικατασταθούν από τις «καθαρές» της Football League...


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/