Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Γλέντια και χοροί απόψε στην Αλεξαδρούπολη

Στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία με διακόσιους περίπου χορευτές, μέλη του Θρακιώτικου Χορευτικού Ομίλου

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ;



Διακόσιοι περίπου χορευτές-μέλη του Θρακιώτικου Χορευτικού Ομίλου(Θ.Χ.Ο.Α.) Αλεξανδρούπολης θα παρουσιάσουν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, από την Θράκη (Ανατολική, Δυτική και Βόρεια), τη Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, τα παράλια της Μικράς Ασίας, την Κωνσταντινούπολη σε μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 09:00 το βράδυ στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη. Τίτλος της εκδήλωσης «ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ».

Ο Θρακιώτικος Χορευτικός Όμιλος Αλεξ/πόλης (Θ.Χ.Ο.Α.) θεωρείται από τους παλαιότερους Συλλόγους της Αλεξανδρούπολης. Ιδρύθηκε το 1977. Αδρανοποιείται το 1990 και την 1η Οκτωβρίου του 2009 επαναδραστηριοποιείται με Πρόεδρο το Δημήτρη Βραχιόλογλου.

Ο Σκοπός του Ομίλου είναι η συλλογή και ταυτοχρόνως η προβολή Λαογραφικών στοιχείων της Θράκης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η προβολή και παρουσίαση εθνικών τοπικών ενδυμασιών περιοχής Θράκης, η παρουσίαση τοπικών Θρακιώτικων- και όχι μόνο – χορών και η διατήρηση του θρακιώτικου στοιχείου. Κυρίαρχες δραστηριότητες του Ομίλου σήμερα είναι:

1. Η Διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών απ’ όλη την Ελλάδα (νησιώτικη και ηπειρωτική) σε όλες τις ηλικίες (μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες συμπολίτες μας).

Διδάσκονται χοροί: από τη Θράκη (Δυτική, Ανατολική και Βόρεια), τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα παράλια της Μ. Ασίας, την Κωνσταντινούπολη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, την Κρήτη, τον Πόντο, την Καππαδοκία, καθώς και λαϊκοί χοροί (Χασάπικο, Ζεϊμπέκικο, κ. ά. ).

2. Η Δημιουργία Χορευτικών Ομάδων (όλων των ηλικιών) και η συμμετοχή αυτών σε Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

.