Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Βελτιωμένη η Εθνική Γυναικών, αλλά έχασε ξανά από την Γαλλία στην Ξάνθη

Κέρδισε όμως το απλόχερο χειροκρότημα του θρακιώτικου κοινού παρά την ήττα με 3-1 σετ

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Η Εθνική μας εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την χτεσινή αναμέτρηση με την Γαλλία, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει ούτε στην δεύτερη ημέρα βαθμούς, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-3, ωστόσο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του Ξανθιώτικου κοινού.

Στο πρώτο σετ, η Γαλλία με όπλο το μπλοκ έκανε μικρά σερί , παίρνοντας προβάδισμα ασφαλείας (8-14), δυσκολεύοντας εξαρχής την αποστολή των κοριτσιών της Εθνική μας. Οι Γαλλίδες κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά ασφαλείας και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ με 20-25, παρά την προσπάθεια των Ελληνίδων αθλητριών για ανατροπή.

Η Εθνική μας μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και πήγε προηγούμενη στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τις διεθνείς παίχτριες μας , καθώς κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 4 πόντων (13-9) αναγκάζοντας τον προπονητή της Γαλλίας να πάρει τάιμ άουτ. Παρά την προσπάθεια των Γαλλίδων , η διαφορά των 5 πόντων παρέμεινε και στο τέλος μάλιστα διευρύνθηκε, με την Εθνική μας να κατακτά το σετ με 25-17, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Έχοντας πάρει φόρα από το προηγούμενο σετ , οι διεθνείς παίχτριες μας ξεκίνησαν δυνατά και στο τρίτο σετ, προηγούμενες με 5-0, αναγκάζοντας τον Γάλλο τεχνικό να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ, προκειμένου να κόψει το ρυθμό των κοριτσιών του Τάκη Φλώρου. Η Εθνική μας συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και πήγε προηγούμενη με 8-4 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα , καθώς δεν μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά, με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα και να βρεθεί πίσω στο σκορ με 13-15. Η αγωνιστική ¨κοιλιά¨ συνεχίστηκε για την Εθνική μας , που βρέθηκε πίσω με 14-19, δείχνοντας πως δεν είχε ψυχικές δυνάμεις να γυρίσει το σετ, κάτι που δείχνει και το τελικό 17-25.

Έχοντας την ψυχολογία σύμμαχο, οι Γαλλίδες πήραν προβάδισμα 4 πόντων (4-8) στο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι παίχτριες της Εθνικής μας γνωρίζοντας πως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση βελτίωσαν το μπλοκ , ισοφαρίζοντας σε 10-10. Ωστόσο , σε εκείνο το σημείο, οι παίχτριες του Φλώρου υπέστησαν μπλακ- άουτ και η Γαλλία έκανε ένα 5-0 σερί. Η Εθνική μας κατάφερε να μειώσει σε 18-20, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο άσσος της Γκιουζέλη έφερε τη διαφορά στον πόντο (20-21) και παράλληλα ξεσήκωσε το κοινό.. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο μίλησε η εμπειρία των Γαλλίδων , που τελικώς πήραν το σετ με 23-25 και τη νίκη με 3-1.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/