Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Άρεσε παρά την ήττα απ' την Ολλανδία η Εθνική Βόλεϊ Ανδρών στην Ξάνθη

Βελτιωμένη σε σερβίς και μπλοκ σε σχέση με χθες, η Ελλάδα γνώρισε μεν την ήττα με 3-2 αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ




Η Εθνική μας πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 3-2, κερδίζοντας ωστόσο τις εντυπώσεις. Η Εθνική μας ήταν βελτιωμένη σε σερβίς και μπλοκ, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις , όταν ο Ρουμελιώτης κουράστηκε.

Οι Ολλανδοί από το ξεκίνημα του πρώτου σετ πήραν τα ηνία στο σκορ, έχοντας ως όπλο το δυνατό σερβίς, που χάλασε την ελληνική υποδοχή. Με αυτόν τον τρόπο, οι ¨Οράνιε¨ έφτασαν προηγούμενοι στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-9, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Όλα έδειχναν πως οι Ολλανδοί θα έπαιρναν εύκολα το πρώτο σετ, ωστόσο οι διεθνείς μας είχαν αντίθετη άποψη. Με δυνατό σερβίς του Ρουμελιώτη και μεγάλη μαχητικότητα , κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στον πόντο (23-24), ωστόσο τελικώς οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που πήραν το σετ με 23-25 αλλά οι Έλληνες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η Εθνική μας μπήκε ψυχωμένη στο δεύτερο σετ και παίρνοντας παλληκαρίσιους πόντους, κατάφερε να πάει προηγούμενη στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-6. Με τον Ρουμελιώτη να ηγείται στην επίθεση και τον Φιλίποφ να οργανώνει μαεστρικά , η Εθνική μας κατάφερε να πάρει διαφορά 5 πόντων (14-9) και στη συνέχεια να πάει προηγούμενη στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-11. Η Εθνική διατήρησε τη διαφορά και πήρε το σετ με 25-18 με επίθεση του Χατζηλιάδη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στο τρίτο σετ, όπου βρέθηκε να προηγείται με 6-2 αναγκάζοντας τον Ολλανδό προπονητή να ζητήσει τάιμ άουτ. Ο ρυθμός της Εθνικής μας δεν ανακόπηκε, ακόμα και μετά το τεχνικό τάιμ άουτ, όπου η Εθνική μας συνέχισε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 11-5. Στη συνέχεια οι Ολλανδοί βελτίωσαν το μπλοκ τους και μείωσαν σε 15-11 αναγκάζοντας τον Λεώνη να ζητήσει τάιμ άουτ.. Με όπλο το δυνατό μπλοκ και την μαχητικότητα σε κάθε φάση , η Εθνική μας πήρε και το τρίτο σετ με 25-18 , κάνοντας το 2-1.

Στο τέταρτο σετ, η Ολλανδία πίεσε περισσότερο από τη θέση του σερβίς και δυσκόλεψε την ελληνική υποδοχή, καταφέροντας να πάρει το προβάδισμα και να πάει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, προηγούμενη με 11-16. Ο Αλέκος Λεώνης έριξε στη μάχη και τον Ραφαήλ Κουμεντάκη στη θέση του Χατζηλιάδη, κάνοντας δίδυμο με τον Κοκκινάκη, ωστόσο δεν άλλαξε η κατάσταση και το 18-25 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία του τάι μπρέικ, όπου οι Ολλανδοί πήραν προβάδισμα 2 πόντων (3-5) αλλά η Εθνική μας απάντησε με επίθεση του Ρουμελιώτη και μπλοκ του Πελεκούδα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο η Ολλανδία ανέκτησε το προβάδισμα με 5-7, αναγκάζοντας τον Λεώνη να καλέσει τάιμ άουτ. Το 5-8 έγινε 8-9 και το γήπεδο ξεσηκώθηκε, δίνοντας επιπλέον κίνητρο στους διεθνείς μας. Οι Ολλανδοί κατάφεραν και πήραν εκ νέου το προβάδισμα (11-9) , αναγκάζοντας τον Λεώνη να καλέσει το δεύτερο προσωπικό του τάιμ άουτ. Η κατάσταση δεν άλλαξε και οι Ολλανδοί πηραν το σετ και τη νίκη με 10-15.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/