Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οικ. Πατριάρχης: «Ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε»

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Βαρθολομαίος για την χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης των Special Olympics και με την ευκαιρία τέλεσε το πρωί Θεία Λειτουργία στο Μαρούσι
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ;

Στις «δοκιμασίες» που περνά ο ελληνικός λαός αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. «Θέλουμε να σας πούμε θαρσείτε και μη καταβάλλεσθε από την κρίση. Από την εμπειρία μας, κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει, ενώ ,ως έθνος, ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε» τόνισε, λέγοντας ότι ήρθε στην Αθήνα σε δύσκολες ημέρες.

Σε θερμό κλίμα, με την παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε το πρωί η λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Ίμβρου-Τενέδου Κύριλλο, Σάμου Ευσέβιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ζακύνθου Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα και Κηφισίας Κύριλλο.

Μετά τη λειτουργία, εν πομπή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης περπάτησε τα λίγα μέτρα που τον χώριζαν από το ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου , όπου συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, ο οποίος, ως γνωστόν εξακολουθεί να αναρρώνει από το κάταγμα που υπέστη πριν από λίγες ημέρες στο πόδι του.

Στην είσοδο του δημαρχείου τον υποδέχθηκε με θερμά λόγια ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. Στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου, παρουσία των μητροπολιτών, κληρικών, βουλευτών και πλήθους κατοίκων του Αμαρουσίου ο κ. Βαρθολομαίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης του Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και αυτός στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει ο τόπος, τονίζοντας ότι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, δίδει δύναμη και ελπίδα σε όλους, καθώς η κοινωνία μας-όπως πρόσθεσε- βρίσκεται σε σύγχυση, βιώνοντας την ανασφάλεια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως έχει τη δύναμη να προσφέρει διέξοδο.

Επισήμανε ακόμη ότι «ο λαός προσβλέπει στην πνευματική δύναμη του Πατριαρχείου, που πάντα ακόμη και σε περισσότερο δύσκολους καιρούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του γένους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει ο Πατριάρχης, ως πνευματικός και θρησκευτικός ηγέτης όλων των Ορθοδόξων».

.