Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Χαμογελαστός ο Πεταλωτής στις κάμερες, αλλά δεν μας πείθει

Έκανε δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν την ορκωμοσία που μόλις αρχίζει
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ Η ΝΕΑ ΘΕΣΗ;


Μπορεί να εμφανίζεται χαμογελαστός στις κάμερες ο Γιώργος Πεταλωτής, που έχοντας συνηθίσει έκανε δηλώσες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά η καρδούλα του το ξέρει.

Ο ίδιος διαρρέει ευχαριστημένος.΄Πράγματι είναι καλό να φεύγεις από την ηλεκτρική καρέκλα του κυβερνητικού εκππροσώπου, που μόνο φθορά μπορεί να σου προσφέρει, εφόσον όμως πηγαίνει κάπου καλύτερα. Όμως ο Πεταλωτής έφυγε από πρώτος τη τάξει υφυπουργός και έγινε... τελευταίος.

Εντάξει, έμεινε στην κυβέρνηση. Εντάξει, πήγε στο αντικείμενό του. Αλλά είναι δυνατόν να φεύγεις από το Μαξίμου και να είσαι ευχαριστημένος που έγινες υφυπουργός Δικαιοσύνης; Δηλαδή Υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσε να είναι, δεδομένου πλέον του πολιτικού του βάρους;

Και κάτι άλλο. Ο Πεταλωτής και στις δύο θητείες ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν υφυπουργός. Την πρώτη μάλιστα παρά τω πρωθυπουργώ και την δεύτερη υποβαθμίστηκε σε Εσωτερικών. Τώρα ο διάδοχός του Ηλίας Μόσιαλος έγινε κατευθείας Υπουργός Επικρατείας.

Πάλι καλά να λέει (και να λέμε και εμείς οι Θρακιώτες) που έμεινε στο υπουργικό σχήμα.  Αλλά όχι και να μας το παρουσιάζουν κάποιοι ως μεγάλη επιτυχία...

.