Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η τριπλή κωμωδία στην οποία συμμετείχε χθες ο Πεταλωτής

ΠΩΣ Ο ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ (ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ



Η πρώτη κωμωδία παίχτηκε προχθές Τετάρτη, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Πρωταγωνιστές, ο Γιώργος Παπανδρέου (και δευτερευόντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής), από τη μια πλευρά, και ο Αντώνης Σαμαράς (και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης), από την άλλη.

Η πιο αστεία πτυχή αυτής της κωμωδίας είναι ότι παίχτηκε, κυρίως, από το τηλέφωνο!

Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον αρχηγό της Ν.Δ. και του πρότεινε να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση συνεργασίας. Ναι, μια τόσο σοβαρή πρόταση από το τηλέφωνο! Εκείνος την αποδέχτηκε, αλλά του ζήτησε να μην είναι εκείνος πρωθυπουργός! Κι αυτό από το τηλέφωνο!

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έσπευσε να τα πει στους δημοσιογράφους «με το νι και με το σίγμα» και αμέσως μετά να τα επιβεβαιώσει και ο Πεταλωτής! Ενα ανεύθυνο παιχνίδι διαρροών (και αντιδιαρροών!), για να αποκομίσουν πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Η δεύτερη κωμωδία παίχτηκε χθες το μεσημέρι στην είσοδο της Βουλής, όταν ο ένας υπουργός μετά τον άλλο μάς... διαβεβαίωναν ότι η χώρα «έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό»! Είναι οι ίδιοι που την προηγουμένη έμαθαν από τις τηλεοράσεις ότι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός δέχτηκε να παραιτηθεί, όταν του το ζήτησε ο Σαμαράς!

Η τρίτη κωμωδία -ομολογουμένως κάπως βαρετή- παίχτηκε χθες το απόγευμα, πάλι στη Βουλή, όπου ο Σαμαράς είπε στους βουλευτές του ότι έχει τη λύση στο πρόβλημα της χώρας κι εκείνοι τον καταχειροκρότησαν.

Το κακό για όλους αυτούς είναι ότι μπορεί να μην υπάρχει κοινό να γελάσει με τέτοια καμώματα...

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/