Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μέχρι και ο Ερντογάν ενημερώθηκε για τη σύλληψη στις Καστανιές

Διάσημος επιχειρηματίας με γιο υψηλόβαθμου τούρκου αξιωματούχου συνελήφθησαν με το κλεμμένο αμάξι στο τελωνείο του Βορείου Έβρου
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ



Ένας πολύ μεγάλος Τούρκος επιχειρηματίας στον τομέα του κρέατος (οδηγός) και ο γιος Τούρκου αξιωματούχου με ανώτατο αξίωμα (συνοδηγός) εντοπίστηκαν την Τετάρτη στο τελωνείο Καστανεών να προσπαθούν να περάσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία με όχημα το οποίο όπως αποδείχτηκε στον έλεγχο που έκαναν οι τελωνειακοί είχε κλαπεί από την Ιταλία.

Ο Τούρκος κρεατέμπορος υποστήριξε ότι έχει αγοράσει νόμιμα το όχημα και δήλωσε άγνοια για την κλοπή. Αστυνομικοί και τελωνειακοί απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα στους δύο Τούρκους, ενώ αμέσως ξεκίνησαν διπλωματικές και πολιτικές παρεμβάσεις από την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό χθες το απόγευμα ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς επισκέφτηκε την αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, ενώ κινητοποιήθηκαν Τούρκοι πολιτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα ενημερώθηκε και το πολιτικό γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού. Στις περιπτώσεις όπου εντοπίζονται οδηγοί να κατέχουν κλεμμένα οχήματα, σχηματίζεται δικογραφία και τα οχήματα παραμένουν στο τελωνείο Καστανεών μέχρι να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
 
 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/