Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης η ψήφος εμπιστοσύνης

Η καθυστέρηση στον ανασχηματισμό ανατρέπει και τους σχεδιασμούς για την έναρξη της τριήμερης συζήτησης στην Βουλή για την έγκριση της νέας κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί το πρωί
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τα μεσάνυχτα της επόμενης Τρίτης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση που πρόκειται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Αυτό έγινε γνωστό στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθώς, σύμφωνα και με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 48 ωρών από την κατάθεση του αιτήματος από τον πρωθυπουργό και, έτσι, λογικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται να ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή το απόγευμα.

-Η συνεδρίαση έγινε για πρώτη φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας, αφού στη... συνήθη αίθουσα της Γερουσίας, την είχε "κλείσει" νωρίτερα η ΝΔ για τη συνεδρίαση της δικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

-Ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχο και χειροκροτήθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών. Κάθισε στην έδρα του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος ήταν απών, καθώς νοσηλεύεται, λόγω πνευμονίας.

-Λίγο νωρίτερα είχαν μπει στην αίθουσα οι κορυφαίοι υπουργοί που κάθισαν δίπλα δίπλα με τους βουλευτές, αφού τα υπουργικά καθίσματα ήταν άδεια καθότι η διαδικασία ήταν κομματική κι όχι κοινοβουλευτική.

-Ο κ. Παπανδρέου χειροκροτήθηκε άλλες τρεις φορές, όταν είπε ότι εμπιστεύεται τους βουλευτές και ζητάει το ίδιο από αυτούς. Οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάθισαν στα κεντρικά και αριστερά έδρανα, αποφεύγοντας τα έδρανα όπου συνήθως κάθονται οι βουλευτές της ΝΔ.

-Στην αίθουσα μπήκαν μαζί οι Δημήτρης Δρούτσας, Τίνα Μπιρμπίλη και Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κάθισαν στα ακριανά έδρανα, έχοντας παραδίπλα τους τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Χάρη Καστανίδη.

-Τα "ορεινά" προτίμησε ο Δημήτρης Ρέππας, μαζεύοντας κοντά του αρκετούς βουλευτές και συζητώντας μαζί τους ήρεμα τις εξελίξεις.

-Την πολύωρη διαδικασία των ομιλιών των βουλευτών παρακολούθησαν προσεκτικά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ άλλα κυβερνητικά στελέχη στο περιστύλιο συζητούσαν σε πηγαδάκια με βουλευτές και κομματικά στελέχη.

-Παρόντα και τα περισσότερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν είναι βουλευτές, όπως και οι ευρωβουλευτές Άννυ Ποδηματά και Μαριλένα Κοππά
 
 
Πηγή:  http://www.newpost.gr/