Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου δώρισε... 1.680 πάνες στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών Κομοτηνής


Για χέρι βοήθειας από τον Συνδυασμό «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» στα παιδιά με νοητική αναπηρία κάνει λόγο ο μειονοτικός Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΙΑΦΙΕΣ


Την Τρίτη, 14 Ιουνίου, η Πρόεδρος του Συνδυασμού Πρώτο Βήμα για την Ισότητα του Δήμου Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου με τον Αντιπρόεδρο Κοράϊ Χασάν επισκέφτηκαν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών Κομοτηνής που βρίσκεται κοντά στον Αίγειρο και δώρισαν στους υπευθύνους του κέντρου 1.680 πάνες.

Κατά την παράδοση του υλικού η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο Κοράϊ Χασάν συναντήθηκαν με την Διοικήτρια του Κέντρου Χρύσα Παπατζή και ενημερώθηκαν για την καθημερινότητα των παιδιών με αναπηρία καθώς και για την κατάσταση του θεραπευτηρίου.

Η Πρόεδρος του Συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου, στην ανακοίνωσή της, σχετικά με την βοήθεια που παρείχαν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών Κομοτηνής, ανέφερε πως πρέπει να θεωρηθεί ως ανθρώπινο καθήκον η βοήθειά τους αυτή με τις πάνες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα βασικότερα υλικά που χρειάζεται το ίδρυμα.

Η Μουσταφάογλου ανέφερε πως νιώθουν χαρούμενοι επειδή κάλυψαν για ένα μήνα την ανάγκη αυτή του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών Κομοτηνής και έκανε την εξής δήλωση: «Είχαμε επισκεφτεί και παλαιότερα το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών Κομοτηνής και είχαμε μιλήσει με την Διοικήτρια Χρύσα Παπατζή για τα υπάρχοντα προβλήματα του Κέντρου. Και στην προηγούμενή μας επίσκεψη είχε γίνει αναφορά σε κάποιες από τις ανάγκες του ιδρύματος. Γνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας Ελλάδα και σαφέστατα επηρεάζονται από αυτήν την οικονομική κρίση και τα δημόσια ιδρύματα και οι φορείς. Ως Συνδυασμός «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» με σκοπό να βοηθήσουμε τα παιδιά σήμερα δωρίσαμε 1680 πάνες, χωρίς να κάνουμε κάποια διάκριση. Αυτά τα ανάπηρα παιδιά που δεν μπορούν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους, είναι παιδιά της περιοχής μας, είναι δικά μας παιδιά. Πρέπει όλοι μαζί να τα αγκαλιάσουμε και να τα στηρίξουμε. Ευχόμαστε όλοι, χωρίς να έχουν κάποιους πολιτικούς στόχους, να απλώσουν το χέρι βοήθειας σε αυτά τα παιδιά. Ναι, ακόμη και αν οι περισσότεροι από μας δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, αυτά τα παιδιά που ζουν εδώ είναι δικά μας παιδιά και είναι καθήκον μας να τα αγκαλιάσουμε και να τα στηρίξουμε. Εγώ θέλω να συγχαρώ ακόμη μια φορά την κα Χρύσα Παπατζή και τους υπόλοιπους εργαζομένους του Κέντρου. Επιπλέον, καλώ όλους και όλα τα ιδρύματα που έχουν οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν αυτό το Κέντρο. Είναι ανθρώπινο καθήκον μας να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά σε δύσκολες εποχές».

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» Κοράϊ Χασάν ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, όπως είδατε και εσείς, μαζί με την κα Σιμπέλ ήρθαμε στο Κέντρο για να παραδώσουμε τις 1.680 πάνες και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Είμαστε χαρούμενοι διότι αυτά είναι δικά μας παιδιά. Και στο εξής θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε παρόμοιες βοήθειες στα δημόσια ιδρύματα».

Η Διοικήτρια του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών Κομοτηνής κα Χρύσα Παπατζή έκανε την εξής δήλωση: «Τους ευχαριστώ για την βοήθεια που πρόσφεραν στο ίδρυμά μας. Στην οικονομικά δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε το Κέντρο μας είχε μεγάλη ανάγκη από αυτές τις πάνες. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά και εύχομαι αυτή η κίνησή σας να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους».


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/