Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εξώδικο προς βουλευτές του Έβρου για το Μεσοπρόθεσμο

Ξεκίνησε πριν λίγο η συζήτηση στην Βουλή, ωστόσο από την Παρασκευή έφτασε ένα εξώδικο που κοινοποιήθηκε και σε Παπούλια και Πετσάλνικο με πρωτοβουλία των Κινήσεων Ανεξάρτητων Πολιτών Αλεξ/πολης και Ορεστιάδας 
                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ


Με πρωτοβουλία των Κινήσεων Ανεξάρτητων Πολιτών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας επιδόθηκε την Παρασκευή 24/6/201, εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση-Διαμαρτυρία προς τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Έβρου, κοινοποιούμενη ταυτόχρονα προς: τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππο Πετσάλνικο, τον βουλευτή ΝΔ του Ν. Έβρου Δερμεντζόπουλο Αλέξανδρο.

Το εξώδικο υπογράφουν 134 πολίτες του Έβρου από την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και την Ορεστιάδα.

Το κείμενο του εξωδίκου που απεστάλη στους βουλευτές αναφέρει μεταξύ άλλων:


"Κύριοι Βουλευτές

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή της «Σύμβασης Δανειακής διευκόλυνσης» του περίφημου «Μνημονίου» και εμείς μόλις πριν από λίγους μήνες μάθαμε ­δυστυχώς όχι από εσάς­ τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιόγραφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία.

ε) Έχουμε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση.

Η Βουλή των Ελλήνων υποχρεώθηκε και δεσμεύτηκε εκ των προτέρων να ψηφίσει συγκεκριμένους νόμους, γεγονός που δεσμεύει την ελεύθερη απόφαση των μελών του Κοινοβουλίου. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνουμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές, οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

στ) Για ένα δάνειο εκατόν δέκα (110) δισεκατομμυρίων ευρώ καλούμαστε να ξεπουλήσουμε σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

Όλα αυτά κύριοι βουλευτές ήταν γνωστά σε εσάς όταν τα ψηφίζατε;

Γνωρίζετε ότι, η δανειακή σύμβαση περιέχει όρους που παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;"


Και καλούν τους βουλευτές:

"Να μην προβείτε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των συνημμένων μετ’ αυτού εφαρμοστικών νόμων, όπως έχει τεθεί, ως προαπαιτούμενο από την τρόικα, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης της δανειακής σύμβασης".

 
Πηγή:  http://www.telegramm.gr/