Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εξομαλύνονται οι σχέσεις Δαμασκηνού - πιστών Κατω Οινόης

Μια εβδομάδα μετά την πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων επειδή η Μητρόπολη έστειλε τον παπά τους στο Σουφλί, ιερέας και δεσπότης συλλειτούργησαν 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μία εβδομάδα μετά την πρωτοφανή για τα εκκλησιαστικά δεδομένα πορεία πιστών στην Ορεστιάδα, με αφορμή την απομάκρυνση ιερέα από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Κάτω Οινόης, οι σχέσεις πιστών – μητροπολίτη Δαμασκηνού φαίνεται πως εξομαλύνονται. Ο κ. Δαμασκηνός, ο οποίος πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε την ενορία και συνομίλησε με τους πιστούς, λειτούργησε το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα μαζί με τον ιερέα που απομακρύνθηκε από την Κάτω Οινόη, κίνηση που σχολιάστηκε θετικά από το ποίμνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ιερέας και μητροπολίτης θα συλλειτουργούν για λίγο χρονικό διάστημα ακόμα και σύντομα ο ιερέας θα επιστρέψει στην ενορία του. Να θυμίσουμε ότι ο μητροπολίτης είχε μετακινήσει τον ιερέα της Κάτω Οινόης από την Οινόη στην Κυριακή του Δήμου Σουφλίου, ύστερα από εργασίες για την κατασκευή στεγάστρου που έγιναν σε παρεκκλήσι, χωρίς να υπάρχει άδεια ή ενημέρωση της μητρόπολης.

Όσοι γνωρίζουν το ιερέα ο οποίος απομακρύνθηκε από την Οινόη τονίζουν ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πνευματικό άνθρωπο, ο οποίος εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, προκειμένου να επιστρέψει στον τόπο που αγαπά.


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/