Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στους δρόμους της Ξάνθης το όχημα της Google με την κάμερα

Το γνωστό μαύρo Astra της υπηρεσίας Google Street View κυκλοφορεί από το πρωί της Δεύτερας και χαρτογραφεί τους δρόμους της θρακικής πόλης

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ;


Στους δρόμους της Ξάνθης βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας το αυτοκίνητο της Google.

Το γνωστό μαύρo Astra της υπηρεσίας Google Street View, με την τεράστια κάμερα στην οροφή του αυτοκινήτου, κυκλοφορεί από το πρωί της Δεύτερας στους δρόμους της Ξάνθης.Με τον ειδικό φωτογραφικό εξοπλισμό που διαθέτουν όλα τα αντίστοιχα οχήματα, από τις 11 Απριλίου, χαρτογραφούν τους δρόμους των ελληνικών πόλεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, το οπτικό υλικό δεν θα χρησιμοποιθεί άμεσα στην υπηρεσία Street View και δεν θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Το υλικό θα αξιοποιηθεί, αρχικά, μόνο για την Google Maps αφού στόχος τη εταιρίας είναι η συγκέντρωση αναλυτικών πληροφοριών που αφορούν τη σωστή καταγραφή οδών και πινακίδων σήμανσης, η επιβεβαίωση των τροποποιήσεων στους χάρτες που υποδεικνύουν οι χρήστες αλλά και η καταγραφή της ακριβούς τοποθεσίας επιχειρήσεων.

H Αρχή Προστασίας Δεδομένων «κόλλησε» το street view στην Ελλάδα.

Η αιτία που το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρωθεί δεν θα χρησιμοποιηθεί για το Street View, είναι ότι μετά τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Πάντως η εμφάνιση του μαύρου Astra έκανε αμέσως εντύπωση και συζητήθηκε ανάμεσα στους ξανθιώτες χρήστες του διαδικτύου. Το XanthiPress.gr κατέγραψε σε video το όχημα την ώρα που «χτένιζε» την οδό Κανάρη.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/