Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Με εντολή Καστανίδη ξεκινά δικαστική έρευνα για το νεκροταφείο της Παλιάς Πόλης Ξάνθης

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προβεί στις δέουσες ενέργειες μετά από καταγγελίες ότι έγινε εκσκαφή σε παλαιό μειονοτικό νεκροταφείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης θα προβεί στις δέουσες ενέργειες, αν διαπιστωθεί ότι υφίσταται παράβαση του άρθρου 201 του Ποινικού Κώδικα, σχετικά με καταστροφή τυχόν υπάρχοντος νεκροταφείου σε περιοχή, όπου έγινε εκσκαφή από μηχανήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης.

Τα παραπάνω αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση-καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσετίν Μάντατζη ότι έγιναν εργασίες εκσκαφής σε «βακουφικό οικόπεδο», όπου παλαιότερα υπήρχε «μειονοτικό νεκροταφείο».

Ο κ. Καστανίδης ενημερώνει τον βουλευτή ότι κατόπιν δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας, σχηματίστηκε δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εκκρεμεί στον Δασάρχη Ξάνθης.

Οι εργασίες, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έγιναν πρόσφατα στο τέρμα της οδού Υδραγωγείου στην παλιά πόλη της Ξάνθης,προκειμένου να κατασκευαστεί δεξαμενή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης. Τα μηχανήματα όμως, όπως καταγγέλλει ο κ. Μάντατζη, έσκαψαν σε βακουφικό οικόπεδο όπου παλαιότερα υπήρχε μειονοτικό νεκροταφείο.

-ΜΕΤΑ από αυτό, τα ερωτήματα αυξαίνουν στο κατά πόσο οι κύριοι Τσέπελης-Μπεκτές θα ξεκινήσουν τις εργασίες με τον εκσκαφέα στο νεκροταφείο της Π. Πόλης!
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/