Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Απόφαση – βόμβα ανατρέπει τα πάντα για Πανθρακικό

Μέχρι τις 7 Ιουλίου δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, έπειτα από την προσωρινή διαταγή του Εφετείου Αθηνών υπέρ του ΟΦΗ
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ;

Ο ΟΦΗ δικαιώθηκε από το Εφετείο και με προσωρινή διαταγή, το δικαστήρια αποφάσισε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Football league μέχρι τις... 7 Ιουλίου, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και η προσφυγή κατά της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων. Η απόφαση αυτή φέρνει τα πάνω – κάτω για τον Πανθρακικό.


Μπορεί βλέπετε ούτως ή άλλως να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των πλέι οφ της ανόδου, αφού δεν έχει γίνει καν η κλήρωση ενώ τέθηκε σε ισχύ και το λουκέτο της ΕΠΟ, ωστόσο πλέον ξεκαθαρίστηκε ότι αυτά δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν τις 7 Ιουλίου, αφού μέχρι τότε δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία. Αν ωστόσο για κάποιον λόγο γίνουν, τότε ο ΟΦΗ θα πρέπει να συμμετάσχει, όπως και όλες οι ομάδες ακόμα και αν δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση, κάτι που μοιραία θα έχει συνέπειες για τον Πανθρακικό.

Η πλευρά της ΕΠΟ δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ από τον ΟΦΗ παρόντες ήταν ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου κ. Καϊμακάμης, ο εκπρόσωπος του ερασιτέχνη Βασίλης Ξημέρης αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με την βουλευτή Μαρία Σκραφνάκη. Οι Κρητικοί πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και πέτυχαν μια πρώτη δικαίωση από τον δικαστή Χαράλαμπο Μαχαίρα (αφού η σύσταση του εφετείου ήταν μονομελής).

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει: «Δέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής, απαγορεύει τη διεξαγωγή των αγώνων διαβάθμισης, χωρίς τη συμμετοχή της αιτούσης ΠΑΕ ΟΦΗ, υπό τον όρο της συζήτησης της αίτησης αναστολής την 7η Ιουλίου του 2011 και μέχρι την ημερομηνία αυτή».

Το κακό είναι ωστόσο ότι με τον τρόπο αυτό τινάζεται στον αέρα όλος ο προγραμματισμός των ομάδων. Καταρχήν, στις 30 Ιουνίου λήγουν πολλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Από εκεί και πέρα όμως, γίνεται αντιληπτό ότι δύσκολα θα μπορέσει μια ομάδα που θα έχει σοβαρές υποχρεώσεις τον Ιούλιο για την... προηγούμενη σεζόν, να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη.

Στο Εφετείο παρέστη ο δικηγόρος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής κ. Βουλγίδης, που έκανε δυο ενστάσεις. Πρώτον ισχυρίστηκε πως το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να κρίνει την υπόθεση ως πολιτικό, καθώς ισχύει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, οπότε αν ήθελε ο ΟΦΗ θα έπρεπε να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης CAS. Επίσης, τόνισε πως στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται και τυπικά η χρονιά και αν ισχύσουν όσα ζητάει ο ΟΦΗ, δεν θα μπορούν να γίνουν οι κληρώσεις για το νέο πρωτάθλημα.

Ωστόσο ο δικαστής είχε διαφορετική γνώμη και τώρα όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν. Βάσει πάντως της απόφασης, η βαθμολογία της Football League δεν θα επικυρωθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου και σε περίπτωση που διεξαχθούν τα play off νωρίτερα, ο ΟΦΗ θα λάβει κανονικά μέρος. Ότι και αν συμβεί, όμως, η εξέλιξη κάθε άλλο παρά καλή είναι για τον Πανθρακικό...


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/