Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οικονόμου προς Ντόλιο: "Ο κόσμος έχει αρχίσει και σας βαριέται"

Καταγγελίες Οικονόμου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ρουσφετολογικές προσλήψεις “κομματικών καμικάζι” εκτός ΑΣΕΠ!

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ; ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΒΡΙΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;



Σοκ προκάλεσαν πριν λίγο στη Βουλή οι καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή, Βασίλη Οικονόμου για “τακτοποίηση κομματικών καμικάζι” εκτός ΑΣΕΠ, την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Οικονόμου κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση “ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει προβεί σε πρωτοφανή περικοπή δαπανών, από το Νοέμβριο του 2009 ως σήμερα έχει συστήσει 41 γενικές και ειδικές γραμματείες, νομικά πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες, 386 γενικές διευθύνσεις και τμήματα, ένα αυτοτελές γραφείο, δύο ανεξάρτητες αρχές, τρία ινστιτούτα, 701 συμβούλια, 165 συμπαραστάτες του δημότη, 13 περιφερειακούς συμπαραστάτες, επτά εκτελεστικούς γραμματείς Περιφερειών, πάνω από 1.326 αμειβόμενες Επιτροπές, 325 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης”. Επικαλέστηκε, μάλιστα, δημοσιεύματα που αναφέρονται στη σύσταση 8.000 νέων θέσεων στο Δημόσιο, εκτιμώντας ότι “πολλές από αυτές καλύφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ”.

“Κοροϊδεύετε τους πάντες, ακόμα και τα φιλαράκια σας στην τρόικα, και ιδρύετε τους χιλιάδες καμικάζι του κομματικού σας στρατού. Έφερα εγώ αυτήν την ερώτηση, γιατί ήμουν απ’ τους ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα λέγαμε στον κ. Καραμανλή και σήμερα διαπιστώνουμε τα ίδια και τα αυτά”, είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, πάντως, παραδέχθηκε ότι “έχουν πράγματι δημιουργηθεί με Προεδρικά Διατάγματα νέες γενικές διευθύνσεις στις Περιφέρειες”, αλλά επικαλέστηκε κατάργηση δημοσίων οργανισμών. “Από 6.000 νομικά πρόσωπα πηγαίνουμε σε 1.500. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε εξοικονομήσεις πόρων, με τις περικοπές να φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι περικοπές στους μισθούς”, είπε ο κ. Ντόλιος.

Πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν… πείστηκε, αφού κατηγόρησε τον υφυπουργό Εσωτερικών ότι “λέει τη μια πλευρά του φεγγαριού”. “Ο κόσμος έχει αρχίσει και σας βαριέται και θα πρέπει να μάθετε να ζείτε και με την καυτή του ανάσα δίπλα σας”, κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής

 
Πηγή:  http://www.zoomnews.gr/