Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κάποιοι "αγανακτισμένοι" γιορτάζουν στις πλατείες για τον Παναθηναϊκό

Πρωταθλητής αναδείχθηκε πριν λίγο το τριφύλλι στο μπάσκετ, νικώντας 101-94 στην παράταση τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με κατοστάρα ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ, αφού νίκησε στον τέταρτο τελικό τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό με 101 - 94 στην παράταση και έφτασε στην τρίτη και σημαντικότερη νίκη στην σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1 Κατηγορίας, που ουσιαστικά σήμανε και την κατάκτηση του τίτλου.


Επρόκειτο για ένα παιχνίδι - διαφήμιση για το μπάσκετ, όπου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα να στερείται τις υπηρεσίες του κορυφαίου του ίσως παίκτη Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Είκοσι χιλιάδες φίλαθλοι που κατέκλυσαν το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη της ομάδας τους, αμέσως μετά το άκουσμα της κόρνας της γραμματείας.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε όλη του την διάρκεια, από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το παιχνίδι κύλησε πόντο - πόντο, με κλειστές άμυνες και σκληρές μάχες κάτω από τα καλάθια, χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να πάρει διαφορά. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προηγούνταν με έναν πόντο (17-18), ενώ στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με ένα καλάθι (41-39). Μετά το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προηγούνταν με βραχεία κεφαλή (60-61), ενώ η κανονική περίοδος του αγώνα ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες με 83-83.

Αχίλλειος πτέρνα για τον Ολυμπιακό αποδείχθηκαν οι ελεύθερες βολές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τρεισίμισι δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, υπήρξε μια διακοπή εξαιτίας της εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο που μπήκαν πρόωρα για να πανηγυρίσουν. Δυστυχώς, μια μικρή μειοψηφία από αυτούς με το τέλος του αγώνα κατευθύνθηκαν εναντίον παικτών του Ολυμπιακού, αλλά ασπίδα μπήκαν ανάμεσά τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού και το επεισόδιο έληξε εκεί. Με τους πράσινους να πανηγυρίζουν ένα ακόμα πρωτάθλημα, έχοντας δημιουργήσει πλέον αυτοκρατορία στον χώρο του μπάσκετ, αφού κατακτούν τον τίτλο για ένατη σερί χρονιά.

.