Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές οι οποίοι προωθούσαν 19 λαθραίους

Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετα-ναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ
Η ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ;


Συνελήφθησαν χθες (9-8-2011) το μεσημέρι, στο Δορίσκο Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράν και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης (9-8-2011), η Eιδική Oμάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισε, σε αγροτική περιοχή του Δορίσκου, μια ομάδα δεκαεννέα (19) μη νόμιμων μεταναστών, η οποία καθοδηγούνταν από δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 20 και 24 ετών και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (9-8-2011), σε αγροτική περιοχή του Δορίσκου Αλεξανδρούπολης, προσέγγισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 17χρονος αλλοδαπός και ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο με οδηγό 20χρονο αλλοδαπό. Ακολούθως οι δύο διακινητές, επιβίβασαν στα παραπάνω οχήματα, τους δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες και την στιγμή της αναχώρησής του από το σημείο, κατευθύνθηκαν σε θαμνώδη περιοχή, όπου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, τα παραπάνω οχήματα τέθηκαν σε επιτήρηση και στο Δορίσκο Αλεξανδρούπολης ακινητοποιήθηκαν όπου συνελήφθησαν οι δύο (2) οδηγοί – διακινητές με τους δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού Αττικής και για τις πινακίδες του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου έχει δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Τα δύο (2) οχήματα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

.