Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στην ερυύτερη περιοχή Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθησαν από τις αρχές δύο ατόμα για τις κλοπές αλλά και για πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (08-08-2011), στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός και μια (1) 26χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για κλοπές, πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (8-8-2011) ο 33χρονος μετέβη σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Σουφλί Έβρου, προκειμένου να εξαργυρώσει επιταγή των 1500 Ευρώ. Κατά τη διάρκεια εξακρίβωσης της γνησιότητας από υπάλληλο του υποκαταστήματος, ο 33χρονος, άφησε το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας, επιβιβάστηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαινε η 26χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν, επί της Εγνατία Οδού, στον κόμβο ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, το ανωτέρω όχημα και το ακινητοποίησαν.

Ακολούθως, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• Τετρακόσια είκοσι εφτά (427) πακέτα τσιγάρων

• Ένας (1) φορητός υπολογιστής

• Δύο (2) ηλεκτρονικοί παλμογράφοι

• Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

• Ένα (1) μπλοκ επιταγών με δεκαοκτώ (18) λευκές επιταγές

• Τρεις (3) πιστωτικές κάρτες

• Πέντε (5) δοχεία λαδιού κίνησης

• Διαρρηκτικά εργαλεία

• Είδη ρουχισμού και

• Το χρηματικό ποσό των 473 Ευρώ.


Κατόπιν σωματικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην 26χρονη αλλοδαπή, εντοπίστηκε στην κατοχή της, μία (1) συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 0,8 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε είκοσι επτά (27) χάπια αδιευκρίνιστης προέλευσης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση προέκυψε, ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα 05-08-2011 έως 08-08-2011, διέπραξαν από κοινού, τις εξής κλοπές :


- Πρώτες πρωινές ώρες της 05-08-2011 στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, αφαίρεσαν ΙΧΕ αυτοκίνητο από 76χρονο ημεδαπό, το οποίο βρέθηκε απογευματινές ώρες της 08-08-2011 και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

- Νυχτερινές ώρες της 05-08-2011 εισήλθαν σε οικία 83χρονου ημεδαπού στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσαν δύο (2) ηλεκτρονικές συσκευές, δύο (2) ρολόγια χειρός, τα κλειδιά οικίας και ΙΧΕ αυτοκινήτου.

- Μεσημβρινές ώρες της 08-08-2011 στην Αλεξανδρούπολη, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν κούτες τσιγάρων, τρεις (3) τραπεζικές κάρτες, δύο (2) μπλοκ επιταγών και το χρηματικό ποσό των 500 Ευρώ.

Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον κατασχέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.


Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούν προς εκτέλεση δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

.