Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κλείνουν τα σύνορα στους Κήπους οι ταξιτζήδες

Θα πάνε αυτοκινητιστές όχι μόνο από Έβρο και Ροδόπη αλλά και από Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα!!!
Παρέμβαση Περιφερειάρχη για αφαίρεση αδειών ζήτησε με εγκύκλιό του στον Γιαννακίδη ο Ραγκούσης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί της Περιφέρειας ΑΜΘ κι αποφασίσθηκεη συνέχιση της απεργίας και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Την Τρίτη το πρωί τα ταξί απ' όλες τις περιοχές της ΠΑΜΘ θα μεταβούν στα σύνορα στους Κήπους και θα κλείσουν τη διέλευση για κάποιες ώρες. Η συνέχεια των κινητοποιήσεων θ' αποφασίζεται σταδιακά και βάεσει των εξελίξεων.

Οι φήμες που κυκλοφορούν για κλείσιμο της γέφυρας του Νέστου, διαψεύδονται.


Παρέμβαση Περιφερειαρχών σε περίπτωση κλεισίματος οδών

Την εφαρμογή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος, ήτοι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας μέχρι και κατάσχεση του οχήματος για τους ταξιτζήδες που κλείνουν τους δρόμους, ζητεί από τους περιφερειάρχες με κατεπείγουσα εγκύκλιό του ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, μετά μάλιστα και το σημερινό αδιέξοδο στις συνομιλίες του με τον πρόεδρο του ΣΑΤA Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Στην εγκύκλιο, με θέμα «Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κ.λπ. οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ», προβλέπεται η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί που παραβαίνουν τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», με σκοπό -όπως αναφέρει- τη διασφάλιση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου εν γένει

Οι διατάξεις αναφέρουν ότι «απαγορεύεται η κατάληψη με οποιοδήποτε μέσο και για οποιοδήποτε λόγο μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος των εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών ή κοινοτικών οδών, διά των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι με απόφαση του περιφερειάρχη δίνεται η δυνατότητα να αφαιρέσει ακόμα και για ένα χρόνο την άδεια του ιδιοκτήτη ταξί.

«Παράλληλα, και ανεξάρτητα, της κατά το προηγούμενο εδάφιο ποινής, με πράξη του οικείου νομάρχη, έπειτα από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος».

Στην εγκύκλιο του Γιάννη Ραγκούση, τονίζεται ακόμα πως οι αστυνομικές Αρχές θα πρέπει να αφαιρούν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος σε περίπτωση που παρακωλύει την κυκλοφορία.

«Τονίζεται ότι η τήρηση των ως άνω διατάξεων αποβλέπει, πρωτίστως, στη διασφάλιση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου εν γένει, γι' αυτό και η εγρήγορση της Πολιτείας υπό οποιαδήποτε μορφή της, πρέπει να είναι υποδειγματική και άμεση».


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/