Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων Μάκρης

Η αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος που δημιουργούν συζητήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου

          ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;



Η αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος που δημιουργούν τα απόβλητα των ελαιοτριβείων της Μάκρης συζητήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου-Μαυρανεζούλη.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ελαιοπαραγωγοί της περιοχής της Μάκρης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Από όλους τονίσθηκε η ανάγκη να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό κι εξετάσθηκαν διάφορες προτάσεις, ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση για να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος από τα φυτικά απόβλητα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην περιοχή της Μάκρης, ώστε να επιλεγεί ένας κατάλληλος χώρος ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την εναπόθεση των υπολειμμάτων του καρπού της ελιάς χωρίς αυτά να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

.