Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Συνελήφθη ένας διακινητής και οκτώ λαθρομετανάστες στη Ν. Βύσσα

Πήγαν να περάσουν με βάρκα τον Έβρο, ενώ στην άλλη πλευρά έμειναν μετά από αυτήν την εξέλιξη άλλα 20 άτομα
ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;


Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (31-07-2011), στην παρέβρια περιοχή Ν. Βύσσας Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.


Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 16χρονος, στην παρέβρια περιοχή Ν. Βύσσας, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες (τέσσερις (4) υπήκοοι Ερυθραίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Κονγκό), ενώ με την σύλληψή του απετράπη η παράνομη είσοδος στο Ελληνικό έδαφος σε άλλους είκοσι (20) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν στο τουρκικού εδάφους.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν δεκαεπτά (117) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

.